HOCHEI: Sergei Chernenko: ”Din cauza războiului, campionatul din Ucraina nu a mai început”

10
Sergei Chernenko, unul dintre atacanții ucrainieni de la Dunărea, ne-a vorbit în cadrul unui interviu despre absența sa de pe gheață la turneul din weekend, nivelul hocheiului din România sau ceilalți hocheiști ucrainieni care evoluează în Liga Națională.  

R: De ce nu ai jucat la turneul din weekend de la Galați ?

S.C: Nu am putut juca la turneu din cauza unei ușoare accidentări. R: De ce ai ales să joci în România la Dunărea Galați ?

S.C: Sezonul trecut, împreună cu echipa la care am jucat, Kompanion Kiev, am câștigat campionatul în Ucraina. Din postura de câștigătoare trebuia să jucăm în Cupa Continentală, eu am vrut să joc în continuare în Ucraina, dar din cauza războiului campionatul din ţară nu a mai început. Așa că a trebuit să îmi găsesc o nouă echipă, am primit oferta de la Dunărea și acum sunt la Galați.  

R: În comparație cu patinoarele din Ucraina cum este cel de la Galați ?

S.C: Gheața este bună, tribunele sunt mari, vestiarele sunt în regulă. Este ok arena.R: Cum este Galațiul ca oraș ?

S.C: Din ce am văzut până acum este în regulă. Nu este prea mare, este un oraș curat, cu oameni prietenoși și de ajutor.  


R: În Liga Națională de Hochei din România evoluează mai mulți jucători din Ucraina. Îi cunoști, ce știi despre ei ? 

S.C: Îi cunosc pe toți hocheiștii ucrainieni care joacă în România. Cu Borisenko, Zabludovskiy și Sviridov am jucat în aceeași echipă, cu Emelyanenko am fost coleg de linie, iar cu restul jucătorilor am jucat în aceeași ligă. 


R: Ce știai despre hocheiul din România înainte să vii aici, cum este nivelul hocheiului din România ?

S.C: Îi știam pe Evgeni Pisarenko și Andrey Butochnov, ei deja au cetățenie română. Am mai jucat împortiva echipelor din România la diferite turnee și împotriva echipei naționale a României la Campionatul Mondial de la Kiev. Ce pot să spun este că nivelul hocheiului din România este mult mai ridicat decât în urmă cu 5-7 ani.  R: În final, care este jucătorul tău favorit din hocheiul mondial ?

S.C: Am câțiva jucători favoriți dar în acest moment îmi place  Steven Stamkos de la Tampa Bay. 


Sergei Chernenko-atacant 30 de ani. Ultima oară a evoluat în Ucraina la Kompanion Kiev cu care a câștigta campionatul. În cariera lui a mai jucat la echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev (I și II),  HK Kiev sau din Suedia: Kramfors-Alliansen, Lugnviks IF. La echipele naționale a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei (U 18, U 20, seniori), la șase ediții ale Campionatelor Mondiale.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal