BASCHET: Florin Nini, despre turneul naționalei din Italia. „Am avut o evoluție apreciată de specialiști”

6
În finalul anului trecut, selecționata feminină divizionară a României, pregătită de Florin Nini, a susținut un stagiu de pregătire la Schio, în Italia, o primă acțiune de pregătire pentru EuroBasket 2015. La Schio, România a susținut și două meciuri de pregătire cu două echipe extrem de puternice gazdele Italia și Rusia. „Nu am reușit să câștigăm nicun meci, noi nu am fost cu cele mai bune jucătoare, ele au fost angrenate cu echipele de club în campionatele lor în Spania, Franța sau Turcia”, a spus la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, selecționerul Florin Nini. 

„Ne-am prezentat cu o echipă tânără, cu jucătoare din campionatul intern. Am făcut un turneu foarte bun, asta după cele zece zile de pregătire de la Cheile Grădiștei. Cu Rusia nu am fost cu nimic mai prejos, am ținut ritmul în primele două sferturi, echipa din Rusia a avut un plus de experiență și gabarit. Cu Italia am pierdut la trei puncte diferență meciul”, a completat la Lider Sportiv, Florin Nini, selecționerul echipei naționale feminine.   

Evoluția echipei pregătite de Florin Nini a fost apreciată astfel că pentru luna mai România a primit invitație să participe la un nou turneu de pregătire. „Am avut o evoluție apreciată de specialiști, astfel că pe loc am primit invitație pentru un nou stagiu de pregătrie între 24 și 27 mai, alături de Franța, Rusia și Italia”, a încheiat la Lider Sportiv, Florin Nini.  La Schio, România a cedat cele două jocuri 63-66 (12-19, 16-16, 20-9, 15-22) cu Italia și 47-77 (14-15, 9-17, 15-25, 9-20) cu Rusia.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal