Oţelul – ACS Poli Timişoara, evenimentul anului 2014 din sportul gălăţean

8

Cu toate că n-a fost un an foarte bogat în evenimente sportive de mare anvergură organizate la Galaţi, totuşi, 2014 a fost un an în care iubitorii sportului au putut urmări, pe lângă obişnuitele competiţii la care iau parte, şi turnee de tenis (după o pauză de mai bine de zece ani) sau un C.E. de karate. Evenimentul câştigător pentru anul 2014, conform votului cumulat între public şi specialişti, este meciul Oţelul – ACS Poli Timişoara, scor 1-0, care a fost considerat drept „finala pentru salvarea de la retrogradare”, la trei ani distanţă de la „finala campionatului” ce se disputa tot în compania Timişoarei. A fost un eveniment extrem de mediatizat, chiar Alejandro Viglianti, directorul sportiv de atunci a făcut tot posibilul pentru atragerea publicului la meci, iar suporterii au luat cu asalt stadionul şi l-au umplut ca la un meci cu titlul pe masă! Peste 12.000 de gălăţeni au fost prezenţi şi au pus umărul la salvarea Oţelului prin sprijinul lor necondiţionat de pe durata partidei (de precizat că meciul s-a disputat într-o zi de joi), chiar dacă golul înscris de Florin Lovin a sosit destul de târziu. 

Meciul Oţelul – ACS Poli Timişoara a câştigat în ambele categorii de voturi, şi la cel al publicului şi la cel al specialiştilor, şi a acumulat în total 39 de puncte. Iată clasamentul final:

1. Oţelul – ACS Poli Timişoara 39 pct
2. Cupa României la hochei 21 pct

3. Campionatul European de Karate 17 pct
4. Trofeul Municipiului Galaţi x 3 (turnee feminine de tenis) 13,5 pct
5. Ţiriac Trophy 9,5 pct

Cel mai îndreptăţit pentru a primi acest premiu este Gabriel Alejandro Viglianti, legenda Oţelului şi motorul principal în promovarea şi organizarea evenimentului de atunci. 

Iată aici mesajul lui Viglianti înaintea meciului cu Poli Timişoara.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal