Revenirea anului 2014 în sportul gălăţean: Florin Cernat

5
foto: www.dunareabatrana.ro

„Diamantul” s-a întors acasă! Acesta poate fi un titlu potrivit pentru revenirea lui Florin Cernat la Oţelul Galaţi, clubul la care s-a format şi lansat în fotbalul mare, într-un moment extrem de dificil pentru gruparea roş-alb-albastră. Suporterii Oţelului i-au devenit recunoscători lui Cernat şi acesta a fost inclus între cele 50 de legende ale clubului, la împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare. 

Florin Cernat a fost ales numărul unu când vine vorba de revenirea anului 2014 în sportul gălăţean. Mijlocaşul Oţelului a câştigat atât la votul publicului, cât şi la cel al specialiştilor. A strâns în total 73 de puncte, ceea ce înseamnă media aritmetică a procentelor obţinute la cele două categorii de voturi (public şi jurnalişti). Scorul obţinut este cel mai mare dintre toate celelalte topuri. 

Florin Cernat, în vârstă de 34 de ani, a început cariera de fotbalist la Oţelul, după care a mai trecut cu succes pe la Dinamo Bucureşti, Dinamo Kiev (echipă la care a şi marcat în Liga Campionilor), Hajduk Split (în două rânduri), Karabukspor şi Rizespor. La câteva săptămâni distanţă după ediţia de campionat 2014-2015, Florin Cernat a ales să se întoarcă la Oţelul, pentru a pune umărul la salvarea echipei.

În cursa pentru alegerea celei mai importante reveniri din sportul gălăţean în anul 2014, Cernat i-a depăşit pe Florin Nini, Cristian Munteanu, Emil Jula şi Ciprian Ţelinoiu.

Iată clasamentul în urma voturilor oferite de public şi de jurnalişti:

1. Florin Cernat 73 pct
2. Florin Nini 20 pct
3. Cristian Munteanu 5 pct
4. Emil Jula 1 pct
5. Ciprian Ţelinoiu 1 pct

Site-ul www.sportgalati.com, alături de Dunărea Bătrână şi Lider Sportiv, a lansat ancheta de selectare a laureaţii anului 2014 din sportul gălăţean. Pentru ca rezultatul final să fie cât mai obiectiv, s-a apelat la votul publicului pe site, în perioada 24 – 31 decembrie, plus votul jurnaliştilor. Din rândul reprezentaţilor mass-media au votat: Gheorghe Arsenie (Viaţa liberă), Marian Brăilescu (Gazeta Sporturilor), Marian Căpăţînă (ProSport), Gabi Chifu (Express TV), Marius Chiriliuc (independent), Lucian Constandache (ProTV), Vladimir Drăgan (Dunărea Bătrână), Dănuţ Lungu (ProFM LiderFM), Tudor Neacşu (Digi 24), Dan Cătălin Predescu (Forumul Gălăţenilor), Cătălin Rădulescu (Monitorul de Galaţi), Andrei Săvăstru (SportGalaţi), Marian Săvăstru (PresaGalaţiBrăila), Marius Ţuca (Divizia locală), Gabi Vlad (Antena 1).
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal