HOCHEI: Dunărea a scăpat printre degete victoria cu Progym!

4

De patru secunde mai aveau nevoie hocheiștii de la Dunărea pentru a înregistra o nouă victorie în fața combinatei Progym Gheorgheni-Sport Club Miercurea Ciuc. Al doilea meci al turneului de la Galați a fost pierdut de Dunărea 2-3, după disputarea loviturilor de departajare cu Progym.

Prima parte s-a încheiat 1-0. A fost o repriză dominată de Dunărea, cu acțiuni la ambele porți. Primii au marcat harghitenii, dar golul a fost anulat, un jucător de la Gheorgheni se afla în suprafața de protecție a portarului, acel semicerc vopsit albastru din fața porții. Deși jocul se îndrepta spre un 0-0 la prima pauză, cu 57 de secunde înainte de final, după o nouă șarjă ofensivă la poarta lui Gelert Rucjuz, Dunărea a deschis scorul prin Sergey Chernenko din pasa lui Ede Mihaly
Repriza a doua s-a încheiat nedecis 0-0. La fel ca în prima repriză Dunărea a fost echipa cu inițiativa, a dominat echipa harghiteană însă nu a reușit să fructifice ocaziile avute de a marca de Adrian Irimia, Vitali Donika sau Botond Flinta. Prima parte din repriza a doua a fost jucată de Dunărea mai mult în inferioritate numerică Adrian Irimia a fost eliminat de două ori consecutiv în primele șapte minute. Până la fianlul reprizei și Dunărea a beneficat de două momente de superioritate numerică, dar la fel ca cei de la Progym nu au fructificat avantajul numeric avut. 
Ultima repriză, încheiată 1-2, a fost tensionată și echilibrată. Harghitenii au egalat la trei minute de la reluare prin Vaclav Novak. La jumătatea reprizei Dunărea a jucat mai bine de un minut în dublă inferioritate, Irimia și Shcherbatyuk au fost eliminați. După ce a revenit în formație completă, cu un minut și 52 de secunde înainte de final, Vitali Donika pornește la atac, trage la poartă, Ruczuj respinge în față iar Dimitry Nimenko pe fază introduce pucul în poartă. Imedait după ce au încasat golul de 2-1 harghitenii cer timp de odihnă, iar după cele 30 de secunde revin pe gheață cu șase jucători de câmp și forțează egalarea. Gălățenii au rezistat cu bine primelor atacuri, ba mai mult au ocazia să trimită pucul spre poarta lăsată goală de Ruczuj dar nu o fac. Progym-ul presează  și cu patru secunde înainte de final la o fază încâlcită egalează și trimit meciul în prelungiri prin golul marcat de fostul jucător al Dunării, Adam Vylicil! 
Repriza suplimentară de prelungiri s-a jucat 4 contra 4 timp de cinci minute fără prea multe evenimente, așa că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Prima serie de trei lovituri a fost ratată de ambele echipe. De la Dunărea au ratat, s-au nici nu au tras la poartă pentru că au scăpat pucul, Sergey Chernenko, Vitali Donika și Tamas Biro. Au urmat câte un penalty de fiecare, prima dată au executat, și marcat, harghitenii, printr-un alt fost jucător de la Dunărea, Attila Tanko. De la Dunărea a urmat la execuție Szabolcs Szocs, însă atacantul gălățean a ratat iar harghitenii s-au impus. 
Dunărea: Otto Onodi și Radu Viorel(rezervă)-portari; 
Linia I: Konstantin Ryabenko, Attila Goga, Sergey Chernenko, Dimitry Nimenko, Biro Tamas;
Linia a II-a: Nagy Istvan, Papp Szabolcs, Szocs Szabolcs, Vitali Donika, Mihaly Ede;
Linia a III-a: Roman Shcherbatyuk, Botond Flinta, Adrian Irimia, Attila Balint, Levente Lorincz;
Linia a IV-a: Mircea Necula,  Cătălin Geru (căpitan). 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal