TENIS: Simona Halep: ”A fost incredibil să joc cu președintele țării în tribună”

3
Foto Dragoș Saca
La conferința de presă de după meciul câștigat cu Silvia Soler Espinosa, Simona Halep a declarat că atmosfera din patinoar a fost deosebită și că la Galați a fost mai intens decât la București, unde a jucat anul trecut la turneul WTA.  
Simona Halep: ”Meciul nu a fost așa ușor precum a părut. Am jucat un meci bun, mi-am făcut jocul, am fost destul de agresivă și am returnat destul de bine. Serviciul nu mi-a mers așa cum mi-am dorit, dar spre final, în momentele importante, am avut niște servicii bune. A fost foarte greu, la început de meci am avut emoții mari, mai ales că a fost și domnul președinte, au fost oameni importanți în sală. Când am cântat imnul a fost emoționant, așa că am încercat să îmi relaxez un pic corpul și mintea și să joc ceea ce știu. Am făcut un meci bun și chiar mă bucur că am terminat așa repede și acum o susțin pe Irina cu toată încrederea. Atmosfera a fost deosebită, din ce în ce mai frumoasă, oamenii au fost foarte energici și au fost cu sufletul alături de noi. Le mulțumesc foarte mult și îi aștept și mâine, pentru că mâine am și mai multă nevoie, va fi un meci greu, dar împreună vom câștiga. Domnul președinte a venit la noi în vestiar când era toată echipa, m-a felicitat, am dat mâna cu dânsul. Mă bucur foarte mult că i-am adresat invitația, sunt foarte mândră de mine, sper să mai fie ocazii să vină la meciuri de tenis și să ne susțină. A fost incredibil să joc cu președintele țării în tribună. Este un sentiment minunat să joci în țara ta și pentru țara ta. A fost și la București turneul anul trecut, dar nu a fost atât de intens ca acum. Mă bucur să fiu acasă, să pot să câștig meciuri pentru România și sper ca mâine să fac și al doilea meci al meu în direcția bună spre țară. Astăzi tactica mea a fost să forțez un pic, să intru în teren și să fiu mult mai agresivă decât de obicei. Mi-a ieșit la joc, dar la serviciu, ați văzut bine, nu prea mi-a mers, dar ân momentele importante, spre final, a mers. Lucrez la serviciu zi de zi și încerc tot mai mult să-l fac mai puternic și mai constant.

Despre meciul de mâine cu Muguruza, Simona Halep a spus: „Nu m-am gândit încă la meciul de mâine, vreau să îmi văd adversara cum joacă cu Irina acum și să-mi iau notițe. trebuie să-mi fac un stil al meu, să fiu iar agresivă și probabil o să încerc să joc mai mult la procentaj cu serviciul 1”.

Iar despre suprafața de joc din Patinoar, Halep a spus: „Nu este exact ca la Sofia, este mai moale. La Sofia a fost mai rapidă un pic. Eu am fost întrebată cum îmi doresc terenul, dar am spus că echipa trebuie să decidă. Așa am ales împreună suprafața. Nu pot să spun că este perfectă pentru mine, dar este bună, mă simt bine pe ea și astăzi chiar am avut un joc bun. Suprafața a mers exact pe stilul meu de joc astăzi. Sper și mâine să fie la fel”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal