HOCHEI: Dunărea a ”sfâșâiat” lupii! Victorie mare în fața campionilor

14
Disputată în același interval orar cu Oțelul-FC Brașov, din Liga I de fotbal, prima semifinală din LNH nu a adunat în tribunele Patinoarului „Dunărea” mai mult de 400 de spectatori. Gălățenii prezenți la meci nu au avut ce regreta Dunărea a învins campioana Corona Wolves Brașov cu 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) și a preluat conducerea în seria semifinală cu brașovenii 
Prima repriză s-a încheiat 1-0 pentru Dunărea. A fost o repriză echilibrată cele două echipe și-au creat mai multe șanse de a înscrie. În minutul cinci al jocului Dunărea a beneficat de o superioritate numerică, însă nefructificată, mai mult, la una din faze în care era în defensivă gălățenii au trimis pucul în degajare interzisă. Și brașovenii au beneficiat de un moment de superioritate numerică, la fel fără modificări pe tabela de marcaj, asta datorită intervențiilor salvatoare ale lui Onodi Otto. Cu 26 de secunde înainte de final, când spectatorii din tribune așteptau sunteul sirenei pentru finalul primei reprize, Szabolcs Szocs îl lansează pe contraatc pe Vitali Donika, iar ucrainianul a deschis scorul. 
Partea secundă, încheiată la egalitate 1-1, a fost, probabil, una dintre cele mai frumoase treimi jucate la Galați, în acest sezon. La doar 26 de secunde de la reluarea jocului, la prima acțiune la poarta gălățenilor campionii au egalat situația pe tabela de marcaj. Dunărea s-a aruncat imediat în atac iar în urma presiunii ofensive la poarta brașovenilor la aproape trei minute de la egalare Sergey Chernenko, din pasa lui Ede Mihaly și Dimitry Nimenko, a marcat pentru 2-1. Aproape de jumătatea reprizei secunde Dunărea a beneficiat de două momente de superioritate numerică, aproape consecutive, diferență de câteva secunde, au pus în pericol poarta brașovenilor dar fără efect pe tabelă. Apoi a venit rândul brașovenilor să aibă superioritate numerică, timp de 32 de seunde au beneficat de doi oamnei în plus, cu toate acestea Dunărea a rezistat asta și datorită intervențiilor portarului Onodi Otto. Dunărea și-a creat mai multe șanse de a marca în partea a doua printre cele mai mari cea a lui Papp Szabolcs, imediat ce a revenit de pe banca de pedepse, Papp a interceptat pucul a scăpat pe contratac, dar a ratat. 
Ultima repriză a jocului s-a închiat cu victoria gălățenilor 2-0. Repriza a debutat cu o ocazie importantă a gălățenilor, Ede Mihaly a ratat de puțin ținta. În minutul patru al jocului Papp Szabolcs a fost eliminat și Dunărea era pusă în postura de a juca alte două minute în inferioritate numerică. Brașovenii se instalează în treimea gălățeană, Vitali Donika interceptează pucul, scapă pe contraatac, și dublează avantajul pentru Dunărea. În replică, campionii au avut mai multe șanse de a marca dar din nou Onodi Otto salvează. Gălățenii sunt mai periculoși în ofensivă iar în minutul 14 Levente Lorincz trimite în bară. Cu 2.30 minute înainte de final banca tehnică a brașovenilor cere time-out. După 30 de secunde de indicații suplimentare, brașovenii revin pe gheață fără portarul Rajond Fulop, dar cu un jucător în plus pentru faza de atac. Decizia antrenorilor brașoveni avea să coste semifinalista Ligii Mol, cu două minute înainte de final Dimitry Nimenko a intreceptat pucul și a înscris în poarta goală a brașovenilor.

Cu 11 secunde înainte de finalul jocului, gălățeanul Tamas Biro a fost eliminat, pedeapsă de rea conduită, 5+20 minute, și riscă să nu joace în meciul de mâine de la ora 19.00 cu Corona.  

Dunărea: Otto Onodi și Radu Viorel(rezervă)-portari; 
Linia I: Konstantin Ryabenko, Attila Goga, Sergey Chernenko, Dimitry Nimenko, Biro Tamas;
Linia a II-a: Nagy Istvan, Papp Szabolcs, Szocs Szabolcs, Vitali Donika, Mihaly Ede;
Linia a III-a: Roman Shcherbatyuk, Botond Flinta, Adrian Irimia, Attila Balint, Levente Lorincz;
Linia a IV-a: Mircea Necula,  Cătălin Geru (căpitan). 
Antrenori: Cornel Chiriță, Marius Trandafir, Teodor Mocanu. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal