HOCHEI: Dunărea a spulberat-o pe Steaua şi e la un singur pas de titlu!

3
Echipa de hochei a clubului Dunărea s-a apropiat la o singură victorie de obţinerea titlului de campioană a Ligii Naţionale de hochei. După ce au pierdut oarecum surprinzător meciul de marţi seară, în a treia partidă din finală, gălăţenii s-au mobilizat exemplar în a patra partidă şi Dunărea s-a impus, scor 7-0, în faţa celor de la Steaua. Victoria de astăzi a fost obţinută la un scor fără precedent în duelurile gălăţenilor cu stelişti.
În prima parte Dunărea a marcat de două ori. Scorul a fost deschis în minutul 5 de Adrian Irimia, din pasa lui Ede Mihaly și Attila Balint. Centrul Irimia a marcat cu un șut din preajma liniei albastre. Pentru 2-0 a marcat Ede Mihaly, din pasa lui Attila Goga, în urma unui contrataca al gălățenilor. În prima parte Dunărea a beneficiat de două momente de superioritate numerică, dar fără nefructificate. 
Repriza secundă s-a încheiat cu același scor 2-0. Giolurile au foat marcate în aceleași minute ale treimii cinci și nouă. Primul gol a fost marcat de Biro Tamas din pasa lui Vitali Donika și Szocs Szabolcs, iar al doilea de Szabolcs Szocs, din pasa lui Vitali Donika și Papp Szabolcs, moment al jocului când Dunărea era în inferioritate numerică. Pe lângă cele două goluri Dunărea a avut mai multe șanse de a marca dar șuturile lui Lorincz, Szabolcs Szocs sau Donika nu și-au atins ținta.  Tot în partea secundă Dunărea, prin Dimitry Nimenko, a ratat un șut de penalitate. 
În partea a treia, încheiată cu victoria gălățenilor 3-0, Dunărea a marcat prima dată tot în preajma minutul cinci, 5.55, prin Ede Mihaly din pasa lui Attila Goga și Attila Balint, în urma unui alt contratac. Chiar dacă aveau avantaj consistent pe tabelă gălățenii au insistat în ofensivă și au ratat mai multe șase de a marca prin Sergey Chernenko, Tamas Biro sau Nagy Istvan. Pentru 6-0 a marcat Dimitry Nimenko, în minutul 13, un gol spectaculos înscris de ucrainian din pasa lui Szaboolcs Szocs și Sergey Chernenko.  În același minut 13 Dunărea a punctat și pentru 7-0 prin Ede Mihaly, din pasa lui Adrian Irimia și Attila Balint.  În finalul jocului spiritele s-au cam încins, s-au dictat multe minute de penalizare, Dunărea a jucat timp de două minute în dublă inferioritate numerică dar apărarea gălățeană a funcționat perfect. În ultimul minut al jocului Dunărea a benficiat de un nou șut de penalitate, același Dimitry Nimenkoa executat dar a ratat. 
Astfel, rezultatul finalei la general este de 3-1 pentru Dunărea, iar gruparea gălăţeană mai are nevoie de un singur succes din următoarele trei partide pentru a obţine titlul de campioană a României!

Dunărea: Onodi Otto, Radu Viorel-portari;

Linia I: Papp Szabolcs, Nagy Istvan, Szocsz Szabolcs, Biro tamas, Vitali Donika;

Linia a II-a: Botond Flinta, Attila Goga, Adrian Irimia, Ede Mihaly, Attila Balint;

Linia a III-a: Konstantin Ryabenko, Roman Shcherbatyuk, Sergey Chernenko, Levente Lorincz, Dimitry Nimenko;

Linia a IV-a: Mircea Necula, Cătălin Geru-căpitan.

Antrenori: Cornel Chiriță, Marius Trandafir, Teodor Mocanu;

Steaua: Adrian Catrinoi, Vlad Săndulescu;

Ciprian Țapu, Cătălin Berdilă, Mihai Georgescu, Pavlo, Borisenko, Ioan Timaru (căpitan);

Ievgeni Emelianenko, Ruslan Svirydov, Demis Zabludovski, Anton Butochnov, Andrei Butochnov;

Andras Kostandi, Leonard Pascaru, Marius Mărcuș, Mircea Constantin, Florian Bocu;

Nicușor Lușneac, Viorel Nicolescu, Alexandru Muntean, Ștefan Bogdan.

Antrenori: Nelu Alexe, Daniel Herlea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal