HOCHEI: Prima înfrângere din play-off

5
Foto: Dragoș Saca


După două  victorii consecutive la Galați seria semifinală Dunărea-Corona și-a disputat primul episod de la Brașov. Jocul din Patinoarul ”Olimpic” s-a încheiat cu victoria 6-1 a brașovenilor, Dunărea reușind să se ridice la nivelul campionilor doar în prima repriză. Pe lângă înfrângere, gălățenii au suferit două pierderi mari, Roman Shcherbatyuk-accidentat și Dimitry Nimenko-pedeapsă de meci,   
Prima repriză s-a încheiat 2-1 pentru brașoveni. ”Lupii” au deschis scorul în minutul patru, după o pasă greșită  a lui Nagy Istvan, direct în corsa lui Arpad Mihaly. Dunărea a rispostat rapid și a revenit în jocul prin golul marcat de Vitali Donika, din pasa lui Biro Tamas, revenit după suspendarea din finalul primului meci din seria semifinală. Egalitatea s-a menținut pe tabelă până în minutul 12, când după o nouă eroare în defensivă brașovenii s-au despruins la 2-1. Repriza de debut se putea încheia la egalitate dacă în finalul treimii Vitali Donika ar fi fructificat șansa avută. 

Repriza secundă, încheiată 3-0 pentru brașoveni, a fost marcată de două pierderi importante pentru echipa gălățeană. Prima dată, la patru minute de la reluare  fundașul din linia a III-a, Roman Shcherbatyuk, a primit un puc în față și a părăsit gheața însângerat, apoi în finalul reprizei atacantul Dimitry Nimenko a primit pedeapsă de meci pentru atitudine nesportivă, și riscă să piardă cel puțin meciul patru de mâine, iar echipa o penalizare de cinci minute. Două dintre cele trei goluri ale brașovenilor au fost marcate în primele cinci minute ale rperize, după alte erori în defensiva gălățeană, iar reușita de 5-1 a fost amrată de brașoveni în superioritate numerică. În partea secundă Dunărea a beneficiat de un moment de superioritate numerică dar fără a pune prea mult în pericol poarta adversă. Și totuși poarta lui Rajmond Fulop a fost pusă în preicol în partea secundă de gălățeni Goga, Flinta, Ede Mihaly sau Vitali Donika au încercat fără succes porta adversă. Chiar dacă a încasat trei goluri Onodi Otto s-a evidențiat din nou în poarta gălățeană prim mai multe parade în fața atacanților brașoveni.     
În ultima treime gălățenii au mai încasat un gol, în inferioritate numerică după eliminarea de cinci minute dictată lui Nimenko. Gălățenii au fost mai activi în ofensivă în ultima treime, au încercat mai mult poarta adversă prin Biro Tamas, Papp Szabolcs, Attila Goga, Mircea Necula, Vitali Donika, dar fără efect pe tavbela de marcaj. Cu 11 minute înainte de finalul jocului în poarta gălățeană a intrat Radu Viorel, în locul lui Onodi Otto, ”Vio” s-a făcut remarcat în minutele jucate prin intervențiile sale sigure. În partea a treia gălățenii au beneficiat de un momemnt de superioritate numerică, dar la fel ca la precedentele momente de superioritate din acest joc fără rezultat.      

Dunărea: Onodi Otto, Radu Viorel-portari;

Linia I: Konstantin Ryabenko, Attila Goga, Sergey Chernenko, Dimitry Nimenko, Mihaly Ede;

Linia a II-a: Nagy Istvan, Papp Szabolcs, Szocs Szabolcs, Vitali Donika, Biro Tamas;

Linia a III-a: Roman Shcherbatyuk, Botond Flinta, Adrian Irimia, Attila Balint, Levente Lorincz;

Linia a IV-a: Mircea Necula, Cătălin Geru (căpitan).

Antrenori: Cornel Chiriță, Marius Trandafir, Teodor Mocanu.

Miercuri, de la ora 18.30, se va juca meciul patru al seriei. Cu o victorie a gălățenilor seria se va încheia, iar dacă Corona va câștiga se va juca și meciul decisiv de calificare în finală ”finala semifinalei” la Galați.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal