HOCHEI: Prima victorie în finala cu Steaua

5
Primul meci al finalei Ligii Naționale de Hochei dintre Dunărea și Steaua a fost câștigat de Dunărea 6-3 (2-1, 1-1, 3-1), jocul fiind disputat chiar pe terenul steliștilor, la Cârța.  
Dunărea a început meciul tare iar la jumătatea primei reprize gălățenii conduceau deja cu 2-0. Prima dată au marcat în minutul 1.20 prin Levente Lorincz din pasa lui Adrian Irimia, direct de la angajament. Apoi, avantajul a fost dublat în minutul nouă prin reușita fundașului Nagy Istvan, șut din preajma liniei albastre după o  nouă pasă primită de la angajament, de data aceasta angajamentul a fost câștigat de Szabolcs Szocs. În prima parte Dunărea a beneficiat de un moment de superioritate numerică concertizat printr-o ocazie importantă de a marca, dar ratată de ucrainianul Vitali Donika.  

În partea a doua, încheiată 2-1 pentru steliști, Dunărea a început mai slab fapt ce le-a permis stelșiștilor să își creeze mai multe ocazii. Prima ocazie de gol a reprizei a fost ratată de Dunărea prin Dimitry Nimenko. La jumătatea reprizei, gălățeanul de la Steaua, Marius Mărcuș a redus din handicap. Dunărea a ripostat imediat după ce a încasat primul gol iar Levente Lorincz a trimis pucul în bară. Finalul reprizei a fost incendiar, prima dată Steaua a egalat la doi. Apoi, cu două minute înainte de final Dunărea a beneficiat de 90 de secunde de dublă superioritate, iar Vitali Donika, din pasa lui Dimitry Nimenko și Attila Goga a readus echipa gălățeană în avantaj. Repriza a doua a fost încheiată de Dunărea în inferioritate numerică, Attila Goga a fost eliminat cu un minut înainte de finalul terimii.   

Repriza a treia a fost din nou mai ceva ca în filme. Steaua a revenit la trei prin golul aceluiași gălățean Marius Mărcuș. La 3-3 Dunărea abeneficiat de un nou moment de superioritate numerică, dar au fost foarte aproape să o ”comită”. Konstantin Ryabenko s-a avântat în atac, a pierdut pucul, stelișii au plecat spre poarta gălățeană dar tot fundașul ucrainian a revenit și și-a reparat greșeala. În intervalul minutelor 15-16, gălățenii au jucat la fel ca în finalul meciului cu Brașovul din semifinale. Dimitry Nimenko, în minutul 15.08, pasează în centru la Sergey Chernenko care înscrie. Peste 40 de secunde cel mai bun marcaotr al gălățenilor din play-off Vitali Donika a marcat pentru 5-3, al doilea gol al său în jocul de azi, iar în minutul 16 al reprizei Levente Lorincz a reușit și el dubla realizând și scorul final 6-3. Până în finalul jocului gălățenii au mai ratat o șansă mare de a marca prin Ede Mihaly.  

Dunărea: Onodi Otto, Radu Viorel-portari;

Linia I: Nagy Istvan, Papp Szabolcs, Szocs Szabolcs, Vitali Donika, Biro Tamas;

Linia a II-a: Attila Goga, Konstantin Ryabenko, Sergey Chernenko, Dimitry Nimenko, Ede Mihaly;

Linia a III-a: Roman Shcherbatyuk, Botond Flinta, Adrian Irimia, Attila Balint, Levente Lorincz;

Linia a IV-a: Mircea Necula, Cătălin Geru-căpitan.

Antrenori: Cornel Chiriță, Marius Trandafir, Teodor Mocanu.

Meciul doi al finalei Ligii Naționale de Hochei se va juca mâine, de la ora 20.00, tot pe terenul steliștilor la Cârța, județul Harghita. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal