BASCHET: Phoernix U a învins Dinamo chiar la ea acasă

4

În penultima etapă din semifinalele Ligii I masculine, Phoenix U a susținut derby-ul grupei semifinale cu principala rivală la un loc în LNBM, Dinamo București. Derby-ul, disputat la București, a fost câștigat de Phoenix U, 86-79, după ce s-a jucat o repriză suplimentară de prelungiri. 
Primul sfert a fost câștigat de Phoenix U 16-14. Sfertul doi a fost adjudecat de gazde 20-16, iar la pauza mare Dinamo a intrat cu un ușor avantaj, 34-32. În sferturile 3 și 4 cele două echipe au avut evoluții diametral opuse. În sfertul trei Dinamo s-a impus 21-12, iar bucureștenii conduceau cu 55-44 cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar. Phoenix U a repicat în sfertul patru, câștigat de gălățeni de aceeași manieră 27-16. Pe parcursul sfertului patru cele două echipe au alternat la conducere, cu șapte secunde înaimnte de final Dinamo conducea cu 71-69, dar cu o secundă înainte de final Vârnîă a trimis meciul în prelungiri. repriza suplimentară de părelungiri, disputată pe parcursul a cinci minute, s-a înscheiat 15-8 pentru Phoenix U. Astfel, echipa pregătită de Florin Nini a câștigat al nouălea meci consecutiv în semifinalele Ligii I. 
Marcatorii Phoenix U au fost: Pîrlog 20 de puncte,  Harrison 19, Brown 13, Vîrnă 12, Cioacată 10, Țelinoiu 2. 
După nouă jocuri din semifinale, Phoenix U conduce cu 18 puncte din 9 jocuri, singura echipă fără înfrângere din semifinale. Până la finalul semifinalelor Phoenix U mai are de disputat un singur joc, pe teren propriu, cu CSM Miercurea Ciuc. Indiferent de rezultatul jocului cu harghitenii Phoenix U va încheia semifinalele pe primul loc. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal