FUTSAL: United, la un pas de titlu cu echipa secundă

6
La Sala Sporturilor ”Dunărea” se dispută în acest weekend meciurile din finalele Ligii a II-a de futsal. În primul meci al zilei, în duelul pentru medaliile de bronz, Pro Tineret Sighișoara a învins cu 6-4 Fortius Buzău. 
Al doilea meci al zilei s-a disputat între cele două echipe satelit din liga secundă, United 2 și City us 2 Târgu Mureș. Prima manșă din duelul echipelor satelit a fost câștigată de echipa gălățeană cu 6-2 la capătul unui joc dominat în totalitate. Prima repriză a finalei s-a încheiat 5-1. Pentru satelitul clubului United, David Asandei și Alexandru Tănăsilă, cei doi antrenori ai echipei, au trimis în teren o formulă de echipă care poate juca oricând în Liga I. În poartă a fost Bogdan Salichi, iar în prima linie au intrat: Daniel Iorga, Octavian Cireș și Andrei Apostol, jucători care au evoluat pentru prima echipă în Liga I. Cei trei au avut un aport decisiv în stabilirea învingătoarei de azi, toate cele 6 goluri fiind marcate de jucătorii cu statut de Liga I. Prima dată a marcat Daniel Iorga în secunda 57 a primului minut de joc. Avantajul a fost dublat de gălățeni câteva zeci de secunde mai târziu de căpitanul Octavian Cireș. Oaspeții au redus din handicap după trei minute de joc, însă Andrei Apostol a readus avantajul în dreptul gălățenilor prin intermediul unei duble. Până la pazuă au mai marcat un gol, cei de la Tîrgu Mureș, dar scorul primei părți a fost stabilit de căpitanul Octavian Cireș.
În partea a doua s-a marcat o singură dată, însă a fost golul zilei, poate chiar al campionatului. În minutul 12 al părții secunde gălățeanul Iulian Popa a primit al doilea cartonaș galben, implicit cel roșu, și a fost eliminat. Ca urmare a cartonașului roșu United a jucat timp de două minute în inferioritate numerică, 3 contra 5. Cei de la Tîrgu Mureș au vrut să speculeze momentul și să se apropie de United pe tabelă. Fixează, ca la hochei, echipa gălățeană în preajma propriului careu, scot portarul, introduc al cincilea jucător de câmp, Salichi are două imntervenții salvatoare, City us presează, însă Octavian Cireș aflat în apropierea propriului careu, mult în lateral stânga, a interceptat un balon și îl trimite în poarta lăsată goală de portaul de la Târgu Mureș. Imediat după ce au marcat golul zilei United a mai încercat poarta lăsată golă de mureșeni însă Andrei Apostol a ratat de puțin ținta.     
United 2: Bogdan Salichi, Ionuț Păduraru-portari, Octavian Cireș, Daniel Iorga, Andrei Apostol, Adrian Cojiță, Alexandru Paraschiva, Gabriel Berdilă, Robert Pricopie, Iulian Popa, Mihai Voinea.  Antrenori: David Asandei și Alexandru Tănăsilă. 
Duminică se vor disputa jocurile retur din finală, de la ora 14.00, Fortius Buzău va juca cu Pro Tineret Sighișoara, în finala mică, iar de la oras 15.30, United 2 va juca cu City us 2, finala mare.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal