HOCHEI: Ucrainienii continuă la Dunărea

5
Cei cinci jucători ucrainieni, care au câștigat împreună cu Dunărea titlul sezonul trecut în LNH, fundașii: Konstantin Ryabenko (32 de ani) și Roman Shcherbatyuk (34 de ani), și atacanții: Vitali Donika (33 de ani), Dimitry Nimenko (27 de ani), Sergei Chernenko (31 de ani),  vor continua la echipa campioană și în sezonul viitor. 
Vitali Donika-înainte de a juca la Galați a fost în Rusia la HK Sarov din Rusia. Înainte să evolueze în Rusia, în sezonul 2012-2013, Vitali Donika a jucat pentru Donbass Donetsk în Ucraina, echipă cu care a evoluat în KHL (Kontinental Hockey League). Tot cu Donbass Donetsk, Vitali Donika, a jucat în trei sezoane ale Cupei Continentale, competiție câștigată de ucrainieni în 2013. La echipa națională a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei: U 18, U 20 și seniori. Alături de colegul de linie Szabolcs Szocs, a făcut un play-off extraordinar, cu cele cinci goluri marcate în finală Donika, alături de Lorincz, au fost cei mai buni marcatori din finală cu câte 5 goluri.
Konstantin Ryabenko-până să joace la Galați, ”Kostea” a evoluat în Kazakhstan pentru Beibarys Atyrau. În cariera lui a mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev, Dinamo Kharkov, Berkut Kiev, Polonia, Stoczniowiec Gdansk și KH Sanok, sau Rusia, Krylia Sovetov 2. Pentru echipele naționale Ryabenko a jucat la patru ediții ale Campionatelor Mondiale, două la U 20 și două la seniori. Unul dintre fundașii de bază ai echipei în cele mai multe jocuri a fost în prima linie alături de colegul său ucrainian Roman Shcherbatyuk sau de Attila Goga. 
Dimitri Nimenko-înainte de Dunărea, a fost în Kazakhstan la Berkut Karaganda. A mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Kompanion Kiev, Donbass Donetsk I şi II, Sokil Kiev. De asemenea a mai jucat în Belarus pentru HK Gomel (I şi II). La echipa naţională a evoluat la mai multe ediţii ale Campionatelor Mondiale seniori şi juniori, ultima oară a jucat pentru Ucraina sezonul trecut la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A. În play-off Dimitri Nimenko a avut un aport decsiv la calificarea în finală fiind al doilea marcator al echipei. 
Sergei Chernenko-a venit la Dunărea de la Kompanion Kiev, Ucraina. În cariera lui a mai jucat la echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev (I şi II),  HK Kiev sau din Suedia: Kramfors Alliansen, Lugnviks IF. La echipele naţionale a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei (U 18, U 20, seniori), la șapte ediţii ale Campionatelor Mondiale. În meciul decisiv din semifinala cu Corona Brașov, Chernenko a marcat un gol de generic. În barajul pentru semifinale a fost al doilea marcator al echipei cu 51 de puncte, 21 de goluri și 30 de pase decisive. 
Roman Shcherbatyuk-fundașul de 34 de ani a jucat înainte de Dunărea în Ucraina la Levy L’viv. Shcherbatyuk nu este la prima experiență în România. Între 2002 și 2005 a jucat în Liga Națională de Hochei pentru Sport Club Miercurea Ciuc. La echipele naționale a jucat la cinci ediții ale Campionatelor Mondiale de juniori și seniori. În barajul pentru semifinale, prima fază a LNH în care a participat, a acumulat 13 puncte, din 4 goluri și 9 pase decisive. În seria semifinală cu Brașovul a suferit o accidentare, după ce a primit un puc în față, ceea ce l-a făcut indisponibil în meciul patru al semifianlei cu Corona.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal