BASCHET: Andreea Crețu, cea mai bună marcatoare a României la CE U 18

6

La București, în Arena de Baschet și la Sala Dinamo, s-a încheiat Campionatul European de baschet, U 18, Divizia B. România, țară organizatoare a evenimnetului, a terminat competiția pe locul 6, din 20 de echipe participante.  
Cea mai bună marcatoare a României la Campionatul European a fost gălățeanca de la Phoenix Um, Andreea Crețu. În cele opt jocuri în care a evoluat Andreea Crețu a marcat 96 de puncte, media fiind de 12 puncte pe meci, cea mai bună din echipa României. Cele mai multe puncte 23, au fost marcate de Andreea Crețu, în victoria 62-49 cu Grecia. La Europeanul de la București, Andreea Crețu a marcat astfel: 18 puncte în victoria României 60-42 cu Bosnia Hertegovina, 14 puncte în victoria 62-53 cu Luexemburg, 13 puncte în înfrângerea cu Germania, 10 puncte în înfrângerea 55-61 cu Turcia, 8 puncte în victoria 63-56 cu Islanda, 6 puncte în victoria 70-61 cu Danemarca și 4 puncte în înfrângerea 37-42 cu Suedia.   
După ce Anca Șipoș a renunțat să mai vină la Phoenix, managerul clubului, Florin Nini a declarat că refuzul Ancăi Șipoș de a veni la Galați este o oprtunitate pentru Andreea Crețu: ”În acest fel o creștem pe Andreea Crețu, pe care o felicti pentru evoluția de la Campionatul European U 18, unde este una din principalele realizatoare. Noi, la echipa de club, i-am dat o medie de 18,5 minute lucru care s-a văzut la acest Campionat European. Noi dăm credit în continuare jucătoarelor tinere”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal