HOCHEI: Dunărea a învins ”lupii” în stil de mare campioană

4
Dacă mai era nevoie hocheiștii de la Dunărea au demonstrat de ce sunt campionni României. În primul meci al dublei cu Corona Wolves Brașov, din etapa a II-a LNH, trupa pregătită de Marius Trandafir și Teodor Mocanu, a învins ”lupii” cu 5-3, după o revenire spectaculoasă de la 0-3!
Prima repriză s-a încheiat cu un neverosimil 0-3. Dunărea a început mai bine jocul, a pus în pericol poarta adversă dar fără rezultat pe tabela de marcaj. În minutul 9, după minute bune de superioritate gălățeană, Corona Brașov a deschis socrul. La cinci minute după ce au primit golul gălățenii au fost sancționați cu două eliminări consecutive. Momentele de superioritate au foat speculate la maximum de oaspeți care au marcat de două ori în interval de 30 de secunde. Prima parte s-a încheiat cu un momet de superioritate pentru gălățeni concertizart prin câteva șuturi ale lui ”Kostea” Ryabenko. 
În partea secundă, încheiată 1-0, golurile au fost înlocuite cu eliminările. Prima dată au fost sancționați brașovenii, însă superioritatea gălățeană nu a durat decât 7 secunde. Attila Goga a greșit un puc în propria treime și a fost nevoit să oprească atacantul brașovean prin piedică. Dunărea a fost mai prezentă în ofensivă, ratează mai multe ocazii de a marca, prin Alexandru Cristian Munteanu sau Sergey Chernenko. Cea mai mare ocazie de gol a gălățenilor a fost ratată de căpitanul de astăzi Vitali Donika, care a trimis pucul în bară. În fianlul părții secunde cu mai puțin de două minute înainte de sunetul sirenei, Dunărea reduce din handicap. Pal Zoltan pătrunde în  treimea adversă printr-o serie de dibrilnguri, pasează la Hidebrand Szabolcs care înscrie. Până la pauză Dunărea mai poate marca prin același Hidebrand din poziție asemănătoare, dar Fulop, portarul brașovean, a reținut. 
În repriza a treia, încheiată 4-0, Dunărea a revenit rapid în joc prin reușita lui Pal Zoltan, în minutul doi, gol marcat în superioritate numerică. La 2-3 Brașovul a avut o ultimă zvâcnire în atac și a trimis pucul în bara lui Radu Viorel. Golul egalării a fost prevestit de un șut în plasa laterală al lui Sergey Chernenko. Pentru 3-3 a marcat Sergey Chernenko,  Nagy Istvan, omul finalului de meci, a trimis la poartă, Cernenko a interceptat pucul pe respingerea brașoveană și a  egalat. La 3-3, împinși de la spate de public gălățernii împing jocul în treimea brașovenă, fosta campioană comite mai multe erori, doi dintre jucători sunt trimiși pe banca de pedepse iar Dunărea înscrie pentru 4-3 și 5-3 prin Nagy Istvan din pasele lui Vitali Donika. Dunărea a fixat echipa brașoveană în propria treime, a pasat iar Nagy Istvan a trimis două șuturi de senzație în plasa brașovenilor. 
Dunărea: Radu Viorel, Bogdan Popa
Linia I: Nagy Istvan, Konstantin Ryabenko, Levente Lorincz, Sergey Chernenko, Dimitry Nimenko
Linia a II-a: Attila Goga, Botond Flinta, Pal Zoltan, Szocs Szabolcs, Vitali Donika (căpitan)
Linia a III-a: Roman Shcherbatyuk, Mircea Necula, Alexandru Cristian Munteanu, Hildebrand Szabolcs, Adrian Irimia
Linia a IV-a: Anton Popa, Daniel Oprea
Antrenori: Marius Trandafir, Teodor Mocanu.  

Sâmbătă, de la ora 17.30, este programt meciul doi al dublei.            

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal