HOCHEI: Lotul cu care Dunărea va aborda sezonul 2015-2016

44
Lunga pauză competițională este aproape de sfârșit. La fianlul săptămânii, sâmbătă-duminică, 12-13 septembrie, Patinoarul ”Dunărea”, va găzdui prima ”dublă” din actuala ediție a Ligii Naționale de Hochei. Campionii vor debuta în noul sezon cu două meciuri în care vor întâlni Sportul Studențesc. Lotul cu care Dunărea va aborda sezonul 2015-2016 este:


Viorel Radu, portar, 44 de ani, a mai evoluat pentru Steaua București și Dinamo București. Împreună cu echipa națională a României a participat la numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale. Este considerat unul dinte cei mai buni portari ai României din ultimii 20 de ani. 
Bogdan Popa, portar 30 de ani. În ultimele sezoane a jucat pentru Sportul Studențesc. Pe lîngă Sportul, Bogdan Popa a mai evoluat la Dinamo București timp de mai multe sezoane. La echipele naționale noul portar de la Dunărea a jucat pentru echipele sub 18 și sub 20 de ani ale României la șapte ediții ale Campionatelor Mondiale.
Lucian Hangan, portar, 26 de ani, pe lângă Dunărea a mai jucat pentru Steaua București în LNH și Liga Mol.

Marius Adrian Stoian, portar, 20 de ani, a mai evoluat pentru echipele de juniori ale Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați.

Attila Goga, fundaș, 33 de ani. A mai jucat în cariera lui la HSC Miercurea Ciuc, club cu care a cucerit mai multe titluri naționale, HC Miercurea Ciuc, Corona Brașov și Progym Gheorgheni, echipa din orașul natal. La echipele naționale a jucat la toate categoriile, U 18, U 20 și seniori, cu care a participat la mai multe ediții ale Campionatelor Mondiale.

Konstantin Ryabenko, fundaș, 32 de anj, până să joace la Galați, ”Kostea” a evoluat în Kazakhstan pentru Beibarys Atyrau. În cariera lui a mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev, Dinamo Kharkov, Berkut Kiev, Polonia, Stoczniowiec Gdansk și KH Sanok, sau Rusia, Krylia Sovetov 2. Pentru echipele naționale Ryabenko a jucat la patru ediții ale Campionatelor Mondiale, două la U 20 și două la seniori. Unul dintre fundașii de bază ai echipei în cele mai multe jocuri din sezonul trecut a fost în prima linie alături de colegul său din Ucraina, Roman Shcherbatyuk sau de Attila Goga. 


Botond Flinta, fundaș, 27 de ani. Pînă să  vină la Dunărea a mai jucat la echipele din Miercurea Ciuc, Hochei Sport Club (I și II) și HC,  Székesfehérvár în campionatul din Austria și Ferencváros TC-Ungaria, grupare cu care a jucat în Liga Mol. În Liga Mol, Botond Flinta a jucat și cu prima echipă de la HSC Miercurea Ciuc. Flinta a evoluat pentru toate echipele naționale ale României.

Roman Shcherbatyuk, fundașul, 34 de ani a jucat înainte de Dunărea în Ucraina la Levy L’viv. Shcherbatyuk nu este la prima experiență în România. Între 2002 și 2005 a jucat în Liga Națională de Hochei pentru Sport Club Miercurea Ciuc. La echipele naționale a jucat la cinci ediții ale Campionatelor Mondiale de juniori și seniori. În barajul pentru semifinale, prima fază a LNH în care a participat, a acumulat 13 puncte, din 4 goluri și 9 pase decisive. În seria semifinală cu Brașovul a suferit o accidentare, după ce a primit un puc în față, ceea ce l-a făcut indisponibil în meciul patru al semifianlei cu Corona.

Nagy Istvan, fundaș 34 de ani. A sosit la Dunărea înaintea meciurilor din play-off sub formă de împrumut de la Sport Club Miercurea Ciuc, iar în pauză și-a prelungit înțelegerea cu Dunărea. În finala cu Steaua a fost al doilea cel mai bun marcator dintre fundași. 

Alexandru Munteanu, fundaș, 21 de ani. Produs din pepiniera clubului Dunărea. A jucat pentru Dunărea Galați cât și pentru echipa națională U 18 a României.
Lucian Oprea. fundaș 20 de ani. În ultimele două sezoane a jucat pentru Corona Brașov în Liga Națională, Liga Mol, Cupa Continentală sau în campionatul sub 20 de ani din România. La Brașov s-a transferat de la Steaua Rangers București, echipă pentru care a avut apariții în Liga Mol, LNH sau campionatul sub 18 ani al României. A jucat la o singură ediție a mondialelor, pentru echipa sub 18 ani a României.

Mircea Oniciuc, fundaș, 19 ani. Ultimul club la care a jucat este EV Regensburg în Germania, pentru care a evoluat în campioantele sub 18 și sub 19 ani. La echipa națională a jucat pentru România U 20, la ultima ediția a mondialului U 20. 

Mihai Horghidan, fundaș, 20 ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați.
Vitali Donika, atacant, 33 de ani, înainte de a juca la Galați a fost în Rusia la HK Sarov din Rusia. Înainte să evolueze în Rusia, în sezonul 2012-2013, Vitali Donika a jucat pentru Donbass Donetsk în Ucraina, echipă cu care a evoluat în KHL (Kontinental Hockey League). Tot cu Donbass Donetsk, Vitali Donika, a jucat în trei sezoane ale Cupei Continentale, competiție câștigată de ucrainieni în 2013. La echipa națională a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei: U 18, U 20 și seniori. Alături de colegul de linie Szabolcs Szocs, a făcut un play-off extraordinar, cu cele cinci goluri marcate în finală Donika, alături de Lorincz, au fost cei mai buni marcatori din finală cu câte 5 goluri.
Szocs Szabolcs, atacant, 35 de ani. Fost căpitan al echipei naționale de seniori, Szabolcs Szocs a jucat în cea mai mare parte a carierei la HSC Miercurea Ciuc, cu care  căștigat mai multe titluri de campion al României. Pentru un sezon, Szabolcs Szocs, a jucat și la Corona Brașov. La fel ca ceilalți doi jucători proveniți de la HSC Miercurea Ciuc, Szabolcs Szocs, a jucat la toate echipele naționale ale României ( U 18, U 20 și seniori).

Dimitri Nimenko, atacant,  27 de ani, înainte de Dunărea, a fost în Kazakhstan la Berkut Karaganda. A mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Kompanion Kiev, Donbass Donetsk I şi II, Sokil Kiev. De asemenea a mai jucat în Belarus pentru HK Gomel (I şi II). La echipa naţională a evoluat la mai multe ediţii ale Campionatelor Mondiale seniori şi juniori, ultima oară a jucat pentru Ucraina sezonul trecut la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A. În play-off Dimitri Nimenko a avut un aport decsiv la calificarea în finală fiind al doilea marcator al echipei.

Pal Zoltan, atacant, 36 de ani. În ultimele sezoane atacantul hargitean a jucat în Ungaria la Ferencváros și Ujpesti, echipe cu care a evoluat în Liga Mol. Înainte de echipele din Ungaria, Pal Zoltan, a mai jucat în România la Brașov și Miercurea Ciuc (HC Miercurea Ciuc/Csíkszereda). În cariera lui Pal Zoltan, a evoluat și în America la  Neumann University în NCAA III (National Collegiate Athletic Association). La echipa națională a jucat pentru România la două ediții ale Campionatelor Mondiale sub 18 ani. 

Adrian Irimia, atacant, 23 de ani. Născut și format la Galați, la clubul Dunărea, Adrian Irimia, a mai jucat în cariera lui Steaua București, echipă cu care a jucat atât în Liga Mol cât și în LNH. Evoluțiile din play-off-ul sezonului trecut i-au adus lui Adrian Irimia convocarea la echipa națională pentru Campionatul Mondial.

Sergei Chernenko, atacant, 31 de ani,  venit la Dunărea de la Kompanion Kiev, Ucraina. În cariera lui a mai jucat la echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev (I şi II),  HK Kiev sau din Suedia: Kramfors Alliansen, Lugnviks IF. La echipele naţionale a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei (U 18, U 20, seniori), la șapte ediţii ale Campionatelor Mondiale. În meciul decisiv din semifinala cu Corona Brașov, Chernenko a marcat un gol de generic. În barajul pentru semifinale a fost al doilea marcator al echipei cu 51 de puncte, 21 de goluri și 30 de pase decisive.

Alexandru Munteanu, atacant, 28 de ani. Ultima achiziție a gălățenilor a jucat în ultimele sezoane pentru Steaua Rangers București, vicecampioana României, în LNH și Liga Mol. Atacantul sosit de la Steaua este și component al echipei naționale cu participări la ultimele două ediții ale Campionatelor Mondiale. 

Hildebrand Szabolcs, atacant, 20 de ani. Tânărul atacant harghitean a mai jucat în cariera lui la echipele din Miercurea Ciuc. Sezonul trecut a avut apariții în LNH și Liga Mol, dar a jucat și pentru echipa sub 20 de ani a harghitenilor. La echipele naționale a jucat pentru România la șapte ediții de Mondial sub 18 ani sau sub 20 de ani.  

Mircea Necula, atacant, 23 de ani. A jucat doar pentru Dunărea Galați. În 2009 a jucat pentru echipa națională U 18 a României la Campionatul Mondial. campionn al României în premieră. Pe parcursul sezonului a fost omul bun la toate, în lipsa fundașilor, gălățeanul Mircea Necula, atacant de meserie, a jucat și în linia fundașilor.

Levente Lorincz, atacant, 29 de ani, a mai jucat pentru Sport Club Miercurea Ciuc și Corona Brașov, în Liga Mol și Liga Națională de Hochei. Sezonul trecut a fost în lotul gălățenilor dar din cauza unei accidentări a evoluat foarte puțin pentru Dunărea. A fost al treilea marcator al finlei LNH, în care s-a remarcat prin golurile decisive marcate pentru Dunărea. Alături de Vitali Donika a marcat cele mai multe goluri, cinci, în finala LNH.


Anton Cristian Popa, atacant, 20 de ani, jucător crescut la Dunărea Galați la Centrul de Copii și Juniori. Fost internațional U 18 și U 20.

Nicușor Horghidan, atacant, 20 de ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați.

Bogdan Neagoș, atacant, 24 de ani. A evoluat în cariera lui doar la Progym Gheorgheni, Progym fiind echipa din orașul natal. Va evolua la Galați pentru al doilea sezon consecutiv.

Echipa tehnică va fi compusă din:

Marius Trandafir, antrenor principal, 37 de ani. A mai antrenat echipele de juniori ale clubului Dunărea, unde a descoperit și format mai mulți jucători cât și echipa de seniori, din postura de antrenor principal. De asemenea, Marius Trandafir este și antrenorul echipei naționale sub 20 de ani a României. Din postura de principal a condus echipa în sezonul regulat și barajul pentru semifinale. În finalul sezonului a făcut echipă cu Cornel Chiriță și Teodor Mocanu la cârma echipei campioane.

Teodor Mocanu, antrenor secund. Pe tot parcursul sezonului trecut Teodor Mocanu a fost în staff-ul echipei campioane din postură de antrenor secund.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal