HOCHEI: Victorie în prelungiri cu Sport Club

4
Al doilea meci din etapa a III-a LNH dintre Dunărea și Sport Club Miercurea Ciuc a avut nevoie de prelungiri pentru a-și decide învingătoarea. Chair dacă Dunărea a condus cu 4-1, jocul s-a încheiat cu victoria gălățenilor 5-4 (4-1, 0-0, 0-3, 1-0), după o repriză de prelungiri. 
Prima repriză s-a încheiat 4-1. Față de jocul de ieri cele două echipe au schimbat portarii. La Dunărea locul lui Viorel Radu a fost luat de Bogdan Popa iar la Sport Club, Otto Onodi, campion sezonul trecut cu Dunărea, a intrat în locul lui Gelert Ruczuj. Jocul a debutat cu un moment de inferioritate al gălățenilor, Nagy Istvan a fost trimis pe banca de pedepse. Cele două minute de inferioritate au fost trecute cu bine de gălățeni cu câteva intervenții bune ale lui Bogdan Popa. Cu 24 de secunde înainte de expirarea eliminării se reface echilibrul pe gheață, iar la un minut de la prima pedeapsă Ciucul mai pierde un jucător. În dublă superioritate Dunărea nu iartă, cu atacanții din linia a II-a pe gheață, Pal Zoltan trimite la poartă, Onodi respinge până la Szocs Szabolcs aflat pe recepție în fața porții. Pentru 2-0 marcat tot atacanții din linia a II-a, Vitali Donika a trimis la poartă Onodi a respins iar Szabolcs Szocs potiționat perfect în fața porții înscrie. La 2-0 Dunărea putea să mai marcheze dar atacantul slovac Robert Krajci lansat de Konstantin Ryabenko, scăpat singur spre poarta lui Onodi nu a putut înscrie. Ciucul a redus din handicap la câteva minute de desprinderea gălățenilor prin Ede Mihaly, jucător care a câștigat titlul cu Dunărea sezonul trecut. Prima parte a fost încheiată de Dunărea în forță. Cu cinci minute înainte de final Alexandru Cristian Munteanu a marcat pentru 3-1 după un contraatac purtat împreună cu Hidebrand Szabolcs. Cu câteva secunde înainte de final Attila Goga, aflat la linia albastră, a trimis un șut de senzație direct in poarta lui Onodi Otto. 
Partea secundă s-a terminat la egalitate 0-0, asta datorită în mare parte celor doi portari. La pauză Sport Club a schimbat portarul Gelert Ruczuj a intrat în locul lui Onodi Otto. În debutul părții secunde Dunărea a suferit o pierdere importantă, Konstantin Ryabenko a ieșit accidentat iar locul său a fost luat de Daniel Lucian Oprea. În repriza a trecut cu bine peste două momente de inferioritate numerică, la una dintre ele Nagy Istvan a fost eliminat pentru ținerea crosei adversarului iar a doua a fost dictată în urma unui schimb greșit, căpitanul Vitali Donika a fost cel care a executat pedeapsa. 
Repriza a treia a fost piedută de Dunărea 0-3! Deși au trecut cu bine peste 1.30 minute de dublă inferioritate, pe gheață se juca 3 contra 5, defensiva gălățeană a cedat de trei ori în egalitate numerică suficient pentru Sport Club să egaleze și să trimită meciul în prelungiri. Golul egalizator a fost înscris de harghiteni cu 59 de secunde înainte de final după o greșeală a portarului Bogdan Popa. Repriza suplimentară de prelungiri nu a ținut decât două minute, din cele cinci programate. Ciucul a început mai bine, Dunărea s-a lansat pe contraatac, Vitali Donika și Attila Goga au pasat iar Szabolcs Szocs a înscris golul celei de a doua victorie consecutive în fața celor de la Sport Club Miercurea Ciuc. 
Dunărea: Bogdan Popa și Lucian Hangan-portari;

Linia I: Nagy Istvan, Konstantin Ryabenko, Lorincz Leventre, Sergey Chernenko, Robert Krajci; 

Linia a II-a: Juraj Durkech, Attila Goga, Szocs Szabolcs, Pal Zoltan, Vitali Donika (căpitan); 

Linia a III-a: Botond Flinta, Mircea Necula, Adrian Irimia, Hildebrand Szabolcs, Alexandru Cristian Munteanu; 

Linia a IV-a: Daniel Oprea, Anton Popa. 

Antrenori: Marius Trandafir și Teodor Mocanu. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal