RUGBY: RCM Galați a pierdut derby-ul cu Iașiul

6

În penultima etapă din sezonul regulat al Diviziei Naționale de Seniori, RCM Galați a primit pe ”Municipal” replica vicecampioanei DNS, Poli Iași. Jocul, important pentru partea superioară a clasamentului, s-au întâlșnit echipele de pe locurile 4 și 5, s-a încheiat cu victoria oaspeților 15-5, la pauză 7-5. 

Primii au marcat oapeții prin intermediul unui eseu de penalizare transformat. După încasarea primelor pucnte flanker-ul Cristi Boboc a fost sancționat cu cartonaș galben, eliminare temporară timp de 10 minute, peste care gălățenii au trecut cu bine. Apoi a venit rândul oaspeților să joace în inferioritate iar RCM Galați a speculat momentul prin eseul marcat de Marius Stanciu. În repriza a doua au marcat doar oaspeții un eseu și o lovitură de pedeapsă.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat RCM Galați este pe locul 5, poziție ce asigură prezența în semifinale, cu 36 de puncte din 15 jocuri, 7 victorii, 8 înfrângeri, esaveraj 327-304. Locul cinci al gălățenilor este amenințat de Știința Petroșani, locul 6, cu 33 de puncte. Până la finalul sezonului regulat RCM Galați mai are de jucat două meciuri. Primul în ultima etapă din sezonul regulat pe terenul echipei de pe locul 2, CS Năvodari și restanța de la Galați cu Știința Petroșani, din etapa a X-a.      

XV-le Galațiului: Vasile Leu, George Rusu, Igor Misin, Gabriel Partenie, Ionuț Cosmiuc, Mihail Diacon, Semion Popa, Gabriel Dăniălă (căpitan), Cristi Boboc, Serghei Budaian, Alexandru Siscan, Gheorghe Brânză, Nicolae Purcel, Nicu Manolachi, Claudiu Carabeț. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal