HOCHEI: Prima înfrângere a campionilor!

9
Seria magică a meciurilor fără înfrângere a campionilor, zece la număr,  a luat sfârșit!
În primul meci din ultima rundă, turul I, campionii au pierdut 4-6 cu vicecampionii Steaua Rangers București. 
Prima parte s-a încheiat 2-0 pentru Dunărea. Meciul a debutat cu un moment de superioritate al gălățenilor. pe gheață se afla linia I, gălățenii încearcă poarta dar fără rezultat, după carr schimbă linia, intră linia a II-a, se instalează în treimea adversă iar în urma unei faze create de Pal Zoltan și Vitali Donika, Szabolcs Szocs înscrie. Imediat după marcarea golului Steaua beneficiază de un moment de superioritate numerică, dar Radu Viorel nu a putut fi învins. În minutul 6 al primei părți, Dunărea beneficiază de alte două minute de om în plus pe gheață, după câteva acțiuni la poarta adversă gălățenii fixează Steaua, fundașul Nagy Istvan a trimis un șut direct în poarta steliștilor. La două minute de la marcarea golului de 2-0 Dunărea trece prin cel mai greu moment al reprizei, fundașul Attila Goga a fost eliminat iar la câteva secunde a fost urmat de Konstantin Ryabenko. defensiva gălățeană face tot posibilul să oprească pucurile trimise de steliști, iar cu câteva zeci de secunde înainte de finalul eliminării se reface egalitatea pe gheață pentru că unul din jucătorii de la Steaua a fost eliminat. Prima parte s-a încheiat cu un moment de superioritate al gălățenilor.       
Începută cu un avantaj de două goluri, 2-0, partea secundă s-a încheiat cu un deficit de un gol pentru gălățeni, 1-4! Steaua a egalat rapid cu două goluri unul după altul, în minutul 3 scorul era deja egal 2-2. La faza imediat următoare de la încasarea golului egalizator Sergey Chernenko pleacă pe contraatac din propria treime, ajunge în treimea oaspeților pasează la Robert Krajici iar acesta înscrie cu un șut trimis undeva la vinclul porții adverse. Până la finalul parții secunde au mai marcat doar steliștii, de două ori, prin gălățeanul Cătălin Berdilă, al doilea gol fiind marcat de Berdilă când Dunărea se afla în dublă inferioritate. Partea secundă a fost marcată de numărul mare de minute de eliminare dictate de arbitru. Printre cei sancționați s-a aflat chiar și portarul Viorel Radu, el fiind sancționat de două ori. prima dată pentru lovire iar a doua oară a fost ”pedepsit” cu eliminare de 10 minute după ce a degajat pucul din poartă în urma golului de 3-4 încasat. Partea secundă s-a încheiat cu Dunărea în avantaj numeric. 
Repriza a treia s-a terminat 1-2. În debutul ultimei reprize Dunărea a beneficiat de 4 minute de superioritate, fără rezultat pe tabelă. Și în partea a treia jocul a fost fragmentat și presărat cu multe minute de eliminare. La jumătatea părții secunde Steaua a marcat golul desprinderii pentru 3-5. Replica gălățenilor a venit foarte târziu. Cu 55 de secunde înainte de finalul jocului Adrian Irimia a redus handicapul la un gol. Imediat banca tehnică a gălățenilor a cerut time-out. După cele 30 de secunde de indicații suplimentare Dunărea revine pe gheață fără portarul Radu Viorel în încercarea de a egala și de a trimite meciul în prelungiri. La câteva secunde după reluarea jocului, gălățenii au pierdut pucul undeva în treimea neutră, Steaua a trimis spre poarta rămasă goală și a stabilit scorul final. 
Dunărea: Viorel Radu, Bogdan Popa-portari;
Linia I: Nagy Istvan, Konstantin Ryabenko, Lorincz Leventre, Sergey Chernenko, Robert Krajci; 
Linia a II-a: Juraj Durkech, Attila Goga, Szocs Szabolcs, Pal Zoltan, Vitali Donika (căpitan); 
Linia a III-a: Botond Flinta, Daniel Lucian Oprea, Adrian Irimia, Hildebrand Szabolcs, Alexandru Cristian Munteanu; 
Linia a IV-a: Alexandru Ionuț Munteanu, Anton Popa
Antrenori: Marius Trandafir și Teodor Mocanu.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal