BASCHET: Phoenix a învins și Steaua!

6
După Dinamo și U BT Cluj-Napoca, echipa de băieți a clubului Phoenix a mai învins un nume mare din Liga Națională de baschet, Steaua București, nimeni alta decât reprezentanta României în actuala ediție a Euro Cup. Debutantă în prima ligă de baschet, Phoenix a trecut de Steaua 71-65 (19-17, 13-13, 19-18, 20-17). 
După un prim sfert câștigat de Phoenix 19-17, al doilea parțial s-a terminat la egalitate 13-13, astfel că la pauza mare Phoenix a intrat în avantaj de două puncte, 32-30. După pauza mare Phoenix a intrat mai bine în meci și a condus chiar și cu 7 puncte după patru minute de joc. Steaua a revenit, a egalat, 44-44, 46-46, dar cu 20 de secunde înainte de finalul mini reprizei Taylor Rhode a marcat de două puncte ia Phoenix a intrat cu avantaj de trei puncte, 51-48, cu 10 minute înainte de final. Debutul ultimului sfert le-a aparținut oaspeților imediat după reluare au egalat la 51. Jay Threatt jr. a transformat două aruncări libere prin intermediul cărora echipa lui Florin Nini a trecut din nou la conducere. Până la finalul meciului Phoenix s-a menținut la conducere și și-a mărit ecartul chiar și la 8 puncte. 
Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Jay Threatt jr cu 17 puncte. Ceilalți marcatori au fost: Milos Bojovic 15 p, Yaroslav Lemyk 10 p, Dorde Tresac 8 p, Milos Pesic 7 p, Andrei Petică 6 p, Taylor Rhode 4 p, Ioan Borșa 4 p.             

Cu cele două puncte acumulat în restanța cu Steaua, Phoenix ajunge la 21 de puncte și urcă pe locul 9 în clasamentul la zi din LNBM. Pentru Phoenix urmează meciul de al București, cu Dinamo, 18 ianuarie, de la ora 19.00, în direct la Digi Sport.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal