BASCHET: Phoenix va juca cu Olimpia Brașov și în play-off-ul LNBF

5

Pe lângă duelul din semifinalele Cupei, Phoenix va juca cu Olimpia CSU Brașov și în primul tur al play-off-ului LNBF. Prin victoria cu Danzio Timișoara, Phoenix și-a asigurat locul șapte la finalul sezonului regulat LNBF și va juca în primul tur din play-off cu echipa de pe locul doi  Olimpia CSU Brașov. 

Seria din primul tur al play-off-ului, Phoenix-Olimpia CSU Brașov, se va disputa după sistemul cel mai bun din trei jocuri. Primul meci este programat pentru luni, 29 februarie, pe terenul echipei mai bine clasate, Olimpia Brașov, meciul doi se va disputa la Galați, vineri, 4 martie, iar meciul trei, decisiv, dacă va fi cazul, se va juca la Brașov, luni 7 martie.  
În sezonul regulat din LNBF, Phoenix și Olimpia CSU Brașov și-au împărțit victoriile. La Brașov, în tur, Olimpia s-a impus  93-87 (25-19, 22-20, 16-13, 30-35), în timp ce jocul de la Galați a fost câștigat de Phoenix  87-84 (24-23, 21-23, 25-21, 17-17). Dacă va trece de Olimpia CSU Brașov, Phoenix se va califica în semifinalele LNBF în caz contrat urmând să joace pentru locurile 5-8. 
Pentru echipa feminină a clubului Phoenix este a doua participare în play-off-ul LNBF, din cele trei sezoane de existență în prima ligă. Sezonul trecut Phoenix a încheiat sezonul regulat tot pe locul șapte și a jucat în primul tur din play-off cu CSM Târgoviște. Echipa din Târgoviște, actuala campioană, a s-a calificat mai departe după două victorii, 80-70 și 91-76. După meciurle cu CSM Târgoviște, Phoenix a jucat pentru stabilirea clasamentului, grupa 5-8, și a încheiat pe locul 8 în clasamentul general LNBF. 
Altfel, prima confruntare dintre Phoenix și Olimpia CSU Brașov este programată pentru sâmbătă, 6 februarie, în cadrul final four-ului Cupei, semifinale, meciul se va disputa într-o singură manșă la Brașov. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal