FOTBAL: Metalosport, pregătiri intense pentru retur

11
Cu antrenamente zilnice la baza de pregătire de la stadionul “Dunărea”, echipa de seniori a clubului Metalosport se pregătește pentru un retur de campionat în care să depășească numărul de puncte obținut în tur. Antrenorul Viorel Tănase i-a întrebuințat serios pe jucătorii săi și caută soluții pentru stabilirea unui cantonament în perioada următoare. Ca noutate în lotul echipei Metalosport se poate remarca Silviu Ilie, campion cu Oțelul în 2011, ultima oară la Farul Constanța (liga secundă). Dintre tinerii jucători promovați la prima echipă, doi dintre ei sunt în vederile selecționerului României Under 18. Este vorba despre Sevastian și Munchiu. 
Mâna de profesionist a lui Viorel Tănase și-a pus amprenta pe toată organizarea clubului, de la renovarea vestiarelor până la buna dispoziție a echipei pe care o conduce. “Pregătesc echipa ca și cum aș fi la Liga I. Așa e profesionist și așa îmi place să fac treaba”, ne-a întâmpinat tehnicianul celor de la Metalosport, care încă mai ajută și echipa sa de suflet, Oțelul, așa cum poate. Fie că vorbim chiar și de un loc de refacere pentru gruparea roș-alb-albastră, aflată într-o perioadă extrem de dificilă.

Revenind la Metalosport, echipa gălățeană din liga a treia are de recuperat un handicap de 11 puncte față de formația de pe primul loc, Sepsi Sf. Gheorghe. Asta din cauza startului de sezon. Echipa a suferit la început pentru că staff-ul tehnic nu a putut să se apuce decât foarte târziu de pregătire, cu puțin timp înainte de primul meci al campionatului. Apoi, după ce s-a închegat cât de cât lotul, pe final de tur, a venit o serie convingătoare de rezultate, în care Metalosport nu a pierdut niciun meci din ultimele șapte. Patru din cele șapte au fost victorii, iar una chiar într-un mod de-a dreptul impresionant, scor 8-0 cu Vaslui. 

La Metalosport se muncește, e multă dorință de afirmare și nu se pune problema de a fi un înlocuitor al Oțelului, ci are propriul drum croit. Cu profesionalismul lui Viorel Tănase, atitudinea lui Tudorel Pelin și dorința mare de afirmare a tinerilor jucători, se poate construi un proiect serios. De remarcat faptul că media de vârstă a lotului depășește cu puțin 21 de ani, ceea ce înseamnă că se pune mult preț pe viitor.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal