HOCHEI: Dunărea a câștigat la Gheorgheni și a revenit pe primul loc în LNH

3

La prima apariție oficială pe gheață din 2016, hocheiștii de la Dunărea au obținut o victorie convingătoare 8-3 la Gheorgheni, cu Progym, și a revenit pe primul loc în Liga Națională de Hochei. 
Doar prima repriză a jocului din harghita a stat sub semnul echilibrului. Gazdele au deschis scorul rapid, în secunda 10. Gălățenii au repicat imediat, în minutul 6.02, Adrian Irimia, din pasa lui Roman Shcherbatyuk, a egalat. În același minut, 6.49, Hildebrand Szabolcs, din pasa lui Konstantin Ryabenko, a fructificat prima superioritate numerică a jocului și Dunărea a trecut în avantaj. În finalul primei părți, minutul 17.24, harghitenii au egalat la 2, a fost de altfel ultima zvâcnire, dar egalitatea nu a persistat decât 23 de secunde, în același minut, 17.47, Robert Krajci, ajutat de pasa oferită de Szocs Szabolcs și Hildebrand Szabolcs, a stabilit scorul primei părți 2-3. 
În partea a doua Dunărea s-a dezlănțuit și a câștigat treimea cu 4-0. Prima dată a marcat Vitali Donika, din pasa lui Pal Zoltan și Mircea Necula. Apoi au punctat Szocs Szabolcs, Hildebrand Szabolcs, din pasa lui Szocs Szaboolcs și Nagy Istvan, și Robert Krajci.  Din partea secundă ar mai fi de remarcat numărul mare de minute de eliminare. De la Dunărea, Adrian Irimia și Alexandru Cristian Munteanu au fost sancționați cu pedepse de rea conduită. Ultima treime s-a încheiat la egalitate 1-1. Progym a redus din handicap în minutul 9,. dar fundașul Juraj Durkech a stabilit scorul final cu 5 minute înainte de final.   
În clasamentul la zi din LNH, Dunărea conduce cu 57 de puncte din 25 de jocuri, în timp ce Sport Club Miercurea Ciuc este pe locul doi cu 56 de puncte din același număr de jocuri. 

Portari: Bogdan Alexandru Popa, Viorel Radu;

Fundași: Bogdan Neagoș, Attila Goga, Juraj Durkech, Botond Flinta, Daniel Lucian Oprea, Konstantin Ryabenko, Roman Shcherbatyuk, Nagy Istvan;

Atacanți:  Hildebrand Szabolcs, Anton Cristian Popa, Robert Krajci, Alexandru Cristian Munteanu, Szocs Szabolcs, Vitali Donika, Mircea Necula, Pal Zoltan, Adrian Irimia.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal