HOCHEI: Victorie, după prelungiri, cu Steaua

13

Deși aveau nevoie de toate cele șase puncte din dubla cu Steaua, pentru a se menține pe primul loc în LNH la finalul turului doi, hocheiștii de la Dunărea au făcut un pas greșit, au câștigat, 6-5 (0-2, 4-1, 1-2, 1-0), după prelungiri, primul joc din dubla cu Steaua, și au pierdut un punct important în lupta pentru prima poziție în LNH.

Înainte de începerea meciului a avut loc o mică festivitate, fostul jucător al Dunării cât și al Stelei, Cătălin Geru, s-a retras oficial din activitate.  
Prima parte s-a încheiat 0-2. Prima ocazie importantă de a marca a fost irosită de Dunărea, Attila Goga a ratat un șut de penalitate, șut ce a fost obținut de Dunărea după un moment de superioritate numerică, de altfel, a fost singurul moment de superioritate al primei părți. Contrar cursului jocului Steaua a deschis scorul prin gălățeanul Marius Mărcuș, în urma unui contraatac. Dunărea a replicat cu câteva atacuri la poarta debutantului Laszlo Arnold, dar cei care au înscris au fost tot steliștii, în urma unei greșeli colective a apărării gălățene. 
Începută cu deficit de două goluri, 0-2, partea secundă a fost încheiată de Dunărea cu avantaj de un gol, 4-3. Cu Botond Flinta urcat în prima linie de atac din linia a treia de fundași, Dunărea a egalat situația pe tabela de marcaj la șapte minute de la reluarea părții secunde, ambele reușite fiind marcate în superioritate numerică. Prima dată căpitanul Vitali Donika plasat excelent în fața porții a marcat din pasa lui Pal Zoltan și Nagy Istvan. Apoi, la aproape două  minute Antti Ojanen a egalat. La jumătatea meciului Dunărea a trecut pentru prima oară în avantaj prin reușita lui Adrian Irimia, din pasa lui Hildebrand Szabolcs, asta după ce Attila Goga a ratat o importantă șansă de a marca singur cu portarul. Avantajul gălățenilor nu a rezistat decât puțin peste un minut Steaua  a egalat la 4 în minutul 11 al treimii de mijloc. La 18 secunde de al reluarea jocului Dunărea a trecut din nou în avantaj prin a doua reușită de azi a căpitanului Vitali Donika. 
Repriza a treia a semănat cu prima. Dunărea a ratat o oportunitate de a marca prin Levente Lorincz, a trimis în bara transversală, însă imediat Steaua a egalat la 4, duăî care s-a desprins la 5-4! În finalul jocului de azi a ieșit la rampă ultima achiziție a gălățenilor, atacantul finlandez Antti Ojanen. La jumătatea reprizei a treia a egalat la 5, din pasa primită de la Szabolcs Szocs, go, ce a trimsi meciul în prelungiri, asta după ce Dunărea a irosit câteva ocazii. Nici Steaua nu a  stat rău la capitolul ocazii dar Bogdan Popa sau Viorel Radu, intrat în ultima parte a reprizei a treia au fost prompți în intervenții. Din repriza suplimentară de prelungiri, programată pe durata a cinci minute, s-au jucat doar 20 de secunde. Repriza suplimentară a fost începută de Dunăre cu un om în plus (4 contra 3), iar la prima acțiune a prelungirilor Antti Ojanen a primit pucul de la Vitali Donika și Juraj Durkech, a driblat câțiva fundași steliști și a marcat golul victoriei.   
Dunărea: 
Bogdan Alexandru Popa, Viorel Radu-portari;
Linia a I-a: Konstantin Ryabenko, Nagy Istvan, Lorincz Levente, Szocs Szabolcs, Hildebrand Szabolcs; 
Linia a II-a: Juraj Durkech, Attila Goga, Antti Ojanen, Pal Zoltan, Vitali Donika
Linia a III-a: Botond Flinta, Roman Shcherbatyuk, Mircea Necula, Adrian Irimia, Alexandru Cristian Munteanu
Linia a IV-a: Anton Cristian Popa, Bogdan Neagoș.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal