BASCHET: Phoenix, spaima granzilor!

8

Cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, echipa masculină a clubului Phoenix a învins încă una din echipele de top din prima ligă masculină de baschet. În etapa a XIX-a din LNBM, Phoenix a învins 83-74, BC Mureș Târgu Mureș, echipă clasată pe locul 2 în clasamentul la zi din LNBM înaintea etapei.  

Primul sfert s-a încheiat la egalitate 25-25. La finalul celui de al doilea parțial, încheiat 21-22, oaspeții erau în avantaj de un punct, 47-46, deși pe parcursul sfertului Phoenix a avut chiar și nouă puncte avans. Cele două parțiale din repriza a doua au fost adjudecate de Phoenix. În sfertul trei Phoenix s-a impus 17-13, iar gălățenii abordau ultima parte a jocului cu trei puncte avans, 63-60. Sfertul patru, început cu +3 pe tabelă, a fost câștigat de Phoenix 20-14. Cu excepția unui moment din debutul sfertului, când BC Mureș a egalat la 71, Phoenix s-a aflat al conducere pe toată durata ultimul act. 
Cel mai bun marcator al jocului a fost Milos Bojovic cu 26 de puncte. Ceilalți marcatori de la Phoenix au fost: Taylor Rhode 16p, Jay Threatt 12 p, Milos Pesic 11p, Andrei Petică 8p, Yaroslav Lemyk 6p, Iosif Pîrlog 4p.   
Victoria cu BC Mureș este cea de a VIII-a pentru echipa lui Florin Nini, echipă aflată la sezonul de debut în LNBM. În clasament Phoenix se menține pe locul 9 cu 27 de puncte. 
Sâmbătă, 13 februarie, de la ora 19.00, Phoenix va juca ultimul meci din sezonul regulat al LNBM cu SCM Craiova, echipă care a învins în etapa curentă, 91-81, U BT Cluj-Napoca.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal