BASCHET: Phoenix a ținut pasul cu Craiova o repriză

3
La doar trei zile de la victoria cu BC Mureș Târgu Mureș echipa masculină a clubului Phoenix a întâlnit în ”Polivalentă” o altă echipă de top din LNBM, SCM Craiova, în ultima etapă a sezonului regulat. 
Echipa gălățeană, aflată la sezonul de debut în Liga Națională Masculină, a ținut pasul cu gruparea craioveană în jumătatea de meci. După primele două sferturi, la pauza mare, Phoenix conducea SCM Craiova cu 36-32. În final, Phoenix a încheiat meciul învinsă 62-90. Primul sfert s-a încheiat 25-21 pentru olteni, Phoenix a echilibrat balanța și s-a instalat la conducere în urma sfertului trei încheiat 15-7. La reluare, Phoenix a făcut un sfert trei dezastruos, pierdut 12-35, chiar dacă Florin Nini a încercat să întrerupă seria bună a craiovenilor. Ultimul parțial s-a încheiat 14-23. 
Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Milos Bojovic cu 15 puncte. Ceilalți marcatori au fost: Jay Threatt 14p, Taylor Rhode 12p, Andrei Petică 8p, Milos Pesic 5p, Dorde Tresac 4p, Yaroslav Lemyk și Ioan Alin Borșa câte 2 p. 
Indiferent de rezultatul din meciul cu Craiova, Phoenix și-a câștigat renumele de ”spaimă a granzilor” prin victoriile cu: U BT Cluj-Napoca, Steaua, BC Mureș Târgu Mureș, echipele clasate, în ordine, pe locurile doi, trei și patru, la finalul sezonului regulat. 
Phoenix a încheiat sezonul regulat LNBM pe locul 9 cu 30 de puncte din 22 de jocuri, 8 victorii-14 înfrângeri. pentru echipa gălățeană urmează meciurile din grupa 7-12, fază a campionatului în care vor evolua echipele clasate pe locurile 7-12 la finalul sezonului regulat.        
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal