BASCHET: Victorie importantă pentru Phoenix!

6
foto: facebook.com/phoenixgalati
Meciul de debut din Grupa B, locurile 7-12,  a Ligii Naționale a fost câștigat de echipa masculină a clubului Phoenix 80-76  cu cei de la BC SCM Timișoara. Phoenix a început mai bine și a câștigat primul sfert 21-14. Gălățenii au câștigat și al doilea parțial al jocului 24-23, astfel că la pauza mare echipa lui Florin Nini a intrat cu 8 puncte avantaj 45-37. Pe parcursul sfertului trei, încheiat 20-17 pentru gazde, Phoenix s-a înregistrat cea mai mare diferență pe tabelă +16 Phoenix,  65-49 cu 56 de secunde înainte de finalul sfertului. În ultima parte a jocului Phoenix a trăit periculos, oaspeții au revenit în joc iar cu 4.28 înainte de final au egalat, 68-68. După câteva momente de egalitate Phoenix s-a desprins după ce Dorde Tresac și Jay Threatt au transformat liberele obținute. 
Cel mai bun marcator al jocului a fost Yaroslav Lemyk cu 23 de puncte. Ceilalați gălățeni care au punctat au fost: Milos Pesic și Milos Bojovic câte 20 de puncte, Jay Threatt 8 p, Iosif Pîrlog 5 p, Dorede Tresac și Andrei Petică câte două puncte. 
Victoria cu BC Timișoara este importantă pentru Phoenix în economia clasamentului Grupei B din LNBM. După 23 de jocuri Phoenix este pe locul 3 cu 32 de puncte, 9-14 victorii-înfrângeri. Echipa lui Florin Nini este la un punct de locul 2, ocupat de Energia Târgu Jiu, poziție care la final asigură calificarea în play-off, și la patru de BC Timișoara, echipă ce ocupă primul loc care retrogradează în Liga I. Tot în Grupa B, Gaz Metan Mediaș a învins Dinamo 84-78, iar Energia Târgu Jiu, cu o echipă improvizată, a pierdut 108-40 la Pitești. 
În etapa a 24-a, Grupa B, Phoenix are programat meci la Târgu Jiu, cu cei de la Energia, echipă ce traversează o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal