HOCHEI: Una caldă, alta rece de la campioni!

4
Dacă vineri și-au răsplătit spectatorii cu o victorie categorică, 7-1, în fața ”urșilor” harghiteni, sâmbătă, în al doilea meci al dublei cu Progym, din LNH, campionii de la Dunărea nu au mai reușit același joc și au pierdut la limită 3-4 meciul cu Progym. 
Progym a intrat în avantaj la prima pauză 2-1. Dunărea a început mai bine și a irosit prima mare ocazie a jocului în minutul trei, Levente Lorincz a trimis în bară. Contrar cursului jocului, în minutul 7, oaspeții au deschis scorul prin Lorand Kolo, iar la două minute au dublat avantajul prin reușita lui Tibor Bazilidez. Scăpați cu două goluri din momentul de grație al harghitenilor, gălățenii revin la cârma jocului și au redus din handicap în minutul 12. Nagy Istvan aflat în lateral a trimis pucul în fața porții iar de acolo Alexandru Cristian Munteanu a interceptat și a marcat.   
La patru minute de la reluarea părții secunde, încheiată 1-0 pentru Dunărea, s-a înregistrat și prima eliminare a jocului, suferită de Adrian Irimia. La revenirea pe gheață de pe banca de pedepse hocheistul gălățean ratează o ocazie importantă de a înscrie. Dunărea continuă să se mențină în ofensivă iar insistențele în fața porții adverse s-au concretizat cu două minute înainte de finalul reprizei când Vitali Donika, lansat la linia albastră de pucul trimis din fața propriei porți de Juraj Durkech scapă spre poarta harghitenilor și egalează la 2.   
Ultima treime le-a revenit oaspeților 2-1. Dunărea a început cu un om în minus după ce în finalul părții secunde Attila Goga a fost eliminat. La doar 52 de secunde de la reluarea jocului Progym trece din nou în avantaj, fructifică momentul de superioritate, prin golul lui Lajos Nyerges. La fel ca în prima parte oaspeții mai marchează  o dată prin  Tibor Bazilidez, și se desprind din nou la două lungimi. Gălățenii au reușit să ofere replica la zece minute. Vitali Donika a trimis la poartă de la distanță, portarul Molnar Szabolcs a respins în lateral, Pal Zoltan a preluat pucul și a redus din handicap. Cu șase minute înainte de final la Dunărea s-a schimbat portarul. Lucian Hangan i-a lăsat locul lui Radu Viorel, iar veteranul s-a remarcat cu câteva intervenții. Finalul s-a jucat cu Dunărea în treimea adversă. Cu 26 de secunde înainte de final gălățenii au beneficiat de un moment de  superioritate. Imediat banca tehnică a gălățeană cere time-out, iar pe gheață a revenit o linie specială, fără portarul Radu Viorel, gălățenii fixează în propria tremie Progym-ul, dar nu reușesc să înscrie golul care să trimită meciul în prelungiri. 
Dunărea: 
Lucian Hangan, Viorel Radu-portari; 
Linia a I-a: Juraj Durkech, Roman Shcherbatyuk, Sergey Chernenko, Dimitri Nimenko, Levente Lorincz; 
Linia a II-a: Attila Goga ”A”, Nagy Istvan ”A”, Pal Zoltan, Vitali Donika (căpitan), Alexandru Cristian Munteanu; 
Linia a III-a: Alexandru Ionuț Munteanu, Anton Cristian Popa, Adrian Irimia, Mircea Necula, Bogdan Neagoș. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal