BASCHET: Phoenix a pierdut un meci, dar a câștigat o super-atmosferă!

5

În sport, ca și în viață, cel mai ușor lucru este să renunți. Cel mai greu, dar și cel mai important, este să duci lupta până la capăt. Așa au reacționat și băieții de la Phoenix în meciul cu CSM Oradea, una dintre principalele pretendente la titlu de campioană. Chiar dacă rezultatul final, 106 – 110, înclină balanța către formația oaspete, Phoenix a câștigat atmosfera formidabilă a publicului prezent la meci, cum nu s-a mai văzut în Sala Sporturilor de la redeschidere.
Cu 13 puncte avans în buzunar spre finalul sfertului trei, cei de la Oradea se puteau gândi deja că meciul se îndreaptă către o victorie ușoară. Însă, băieții lui Florin Nini, purtați de la spate de un public minunat, au luptat cu spirit demn de toată lauda până la ultima secundă. Au fost răsplătiți cu un rezultat de egalitate la finalul timpului regulamentar, ceea ce a însemnat încă o repriză de cinci minute de joc. Pe final de joc s-a făcut diferența și prin faptul că lotul celor de la Oradea (club cu un buget net superior grupării gălățene) este suficient de mare și echilibrat valoric încât formația din vestul țării să poată trimită jucători proaspeți și valoroși în teren. Finalul i-a prins pe băieții de la Phoenix dezamăgiți de rezultat, dar cu capul sus pentru modul în care au luptat și aplaudați frenetic pentru jocul prestat.
De remarcat faptul că Jay Threatt (Phoenix) a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 34 de puncte reușite.
În altă ordine de idei, Phoenix rămâne pe locul 9 în clasament după acest meci, cu 26 de puncte, la unul singur distanță de Energia Tg. Jiu, formația aflată pe loc de play-off.
Echipa masculină a clubului Phoenix va continua ritmul intens de partide. Mai întâi, se va deplasa la Cluj, sâmbătă, pentru meciul cu Universitatea, iar în sătpămâna viitoare va avea alte două jocuri pe teren propriu, cu BC Mureș și SCMU Craiova.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal