HOCHEI: Debut spectaculos de play-off. Dunărea a învins ”lupii” după loviturile de departajare

3
Dacă în primul meci din sezon cu Corona Brașov, Dunărea a revenit de la 0-3 pentru a-și asigura victoria, în debutul paly-off-ului gălățenii au fost în postura brașovenilor și au fost egalașți la 3, după ce au condus cu 3-0. Primul meci al seriei cu Corona Brașov din semifinalele LNH a fost câștigat de Dunărea 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 0-0, 1-0), după ce s-au executat loviturile de departajare. 

Dunărea a început meciul tare și a marcat rapid, în minutul 2, la unul din primele schimburi pe gheață căpitanul Vitali Donika primește o pasă în fața porții de la Konstantin Ryabenko și deschide scorul. La jumătatea primei părți s-a rupt echilibrul numeric pe gheață pentru prima oară, Dunăre aa avut un moment de superioritate numerică dar fără efect pe tabelă. Presiunea la poarta brașovenilor a continuat iar în minutul 15 a dat roade, Antti Ojanen a trimis pucul în poarta lui Toke Zoltan după o pasă foarte bună primită de la Szocs Szabolcs. la prima pauză Dunărea a intrat în avantaj de trei goluri, cu patru minute înainte de finalul treimii  Dimitri Nimenko a marcat din pasa lui Sergey Chernenko.     

Chiar dacă Dunărea a început partea secundă cu un moment de superioritate numerică, Corona a fost echipa care a marcat prima. La opt minute de la reluare Corona a redus din handicap. Momentul psihologic al părții secunde s-a petrecut aproape de jumătatea reprizei. Dunărea a jucat 1:23 minute în dublă inferioritate numerică, Goga și Nagy au fost trimiși pe banca de pedepse, însă defensiva gălățeană a rezistat cu brio. În partea secundă Dunărea a mai ratat o bună șansă de a marca prin Szocs Szabolcs care a trimis în bară.    
În repriza a treia după mai multe moment bune ale gălățenilor Corona a scăpat pe contraatac și a marcat pentru 3-2. Apoi, la jumătatea celei de a treia reprize au egalat la trei după ce au fructificat un moment de superioritate numerică. Deși Dunărea era în penalizare și se pregătea de un nou moment 3-5, cei de la Brașov au continuat faza și au marcat. Până la finalul timpului regulamentar cele două echipe au mai irosit câteva șanse de a marca. Cele zece minute de timp suplimentar s-au încheiat fără prea multe evenimente astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. 
Prima dată au executat brașovenii și au ratat. Apoi, Antti Ojanen a marcat pentru Dunărea, iar Csanad Fodor, de la Brașov a egalat. Pal Zoltan a dus Dunărea în avantaj, iar Hunor Marton a scăpat pucul de sub control în apropierea porții lui Radu Viorel. 
Dunărea a jucat astăzi cu două linii de fundași: Konstantin Ryabenko-Nagy Istvan și Attila Goga-Botond Flinta, și trei linii de atacanți: Dimitri Nimenko-Sergey Chernenko-Alexandru Cristian Munteanu; Antti Ojanen-Szocs Szabolcs-Lorincz Levente; Hildebrand Szabiolcs-Pal Zoltan-Vitali Donika. Nu au fost utilizați astăzi portarul Bogdan Alexandru Popa, fundașul Alexandru Ionuț Munteanu și atacantul Adrian Irimia.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal