HOCHEI: În viteza a patra spre titlu. Dunărea conduce SC Miercurea Ciuc 3-0 în finală!

16
După cele două victorii de la Miercurea Ciuc, hocheiștii de la Dunărea au obținut al treilea succes în finala Ligii Naționale de Hochei vineri, pe propriul Patinoar, prin victoria 4-1 (0-1, 4-1, 0-0) cu Sport Club Miercurea Ciuc. După trei jocuri din finala Dunărea conduce cu 3-0 și mai are nevoie de o victorie pentru a câștiga, pentru al doilea sezon consecutiv, titlul de campioană. 

Prima parte s-a încheiat 0-1. Dunărea a început meciul în inferioritate numerică, după ce în secunda 56 a jocului fundașul Konstantin Ryabenko a fost eliminat. Cu 46 de secunde înainte de expirarea eliminării Sport Club a deschis scorul prin Molnar Zsombor. După momentul de inferioritate Dunărea s-a instalat la cârma jocului, a pus ”pucurile pe poartă”, a irosit mai multe oportunități de a amrca prin Adrian Irimia sau Robert Krajci. Cea mai mare ocazie de gol a fost ratată de Robert Krajci, scăpat singur cu Rucjuz Gelert, a tras în portarul harghitean, cu două minute înainte de finalul primei părți. 
În partea secundă a jocului de azi Dunărea s-a dezlănțuit, a marcat de patru ori, goluri prin care și-a asigurat victoria. După ce au irosit trei momente  de superioritate numerică, gălățenii au egalat la cel de al patrulea. Atacatul Robert Krajci a trimis în fața porții de la linia albastră, iar Botond Flinta a marcat. După egalare Dunărea a beneficiat de un moment de dublă superioritate numerică, Dimitri Nimenko a scăpat singur spre poarta lui Rucjuz Gelert și nu a putut fi oprit decât prin agățare de Papp Szabolcs, care a luat loc pe banca de pedepse acolo unde se mai afla un coechipier. Dubla superioritate a fost transformată în gol de fundașul Juraj Durkech prin intermediul unui șut de la linia albastră. Spre finalul treimii, în interval de un minut Dunărea a marcat de două ori prin același jucător Levente Lorincz, prima dată a marcat din lateral stânga din zona de angajament, iar apoi în urma unui contraatac. În treimea secundă atacanții Ciucului au amenințat de câteva ori poarta lui Bogdan Alexandru Popa dar de fiecare dată portarul gălățean a intervenit prompt. În minutul 37 al jocului, la scorul 4-1 pentru Dunărea, SC Miercurea Ciuc a schimbat portarul Rucjuz Gelert i-a lăsat locul lui Onodi Otto, intrarea campionului de anul trecut cu Dunărea fiind întâmpinată cu aplauze de spectatorii gălățeni.    

În partea a treia chiar dacă SC Miercurea Ciuc a beneficiat de cinci momente de superioritate numerică, harghitenii nu au reușit să marcheze. Au trimis de două ori pucul în bară, sau a intervenit salvator Bogdan Alexandru Popa. 

În meciul de azi Dunărea a jucat cu două linii de fundași, Nagy Istvan-Botond Flinta și Juraj Durekech-Konstantin Ryabenko, și trei de atacanți: Sergey Chernenko-Levente Lorincz-Dimitri Nimenko; Pal Zoltan-Szocs Szabolcs-Robert Krajci; Anton Cristian Popa-Hildebrand Szabolcs-Adrian Irimia. În poartă a fost Bogdan Alexandru Popa. Rezerve: Viorel Radu, Attila Goga, Alexandru Ionuț Munteanu, Alexandru Cristian Munteanu.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal