BASCHET: Spaima granzilor recidivează! Victorie în prelungiri cu Oradea pentru Phoenix

4
foto: facebook.com/phoenixgalati
După U BT Cluj-Napoca, Steaua CSM București ș.a., un alt nume mare din baschetul românesc, CSM Oradea, părăsește învins parchetul Sălii Sporturilor ”Dunărea” din Galați, după o confruntare cu Phoenix. În meciul trei al seriei din turul inaugural al play-off-ului, echipa condusă de Florin Nini a învins 98-92, după o repriză suplimentară de prelungiri, CSM Oradea, echipă ce a încheiat sezonul regulat din LNBM pe locul doi. 
Chiar dacă oaspeții au început mai bine jocul, au condus în debutul meciul în mai multe rânduri 4-0, 8-2, Phoenix a câștigat primul sfert 23-15. Gălățenii a trecut pentru prima oară în acest meci în avantaj cu patru minute înainte de finalul primului parțial (11-10) după un coș de două puncte marcat de Milos Bojovic.  Sfertul secund s-a încheiat 21-12 pentru oaspeții, astfel că la pauza mare scorul a fost 34-36, cu punctele desprinderii marcate de orădeni cu 2 secunde înainte de finalul reprizei. Sfertul trei al jocului a fost câștigat de Phoenix 23-22, iar sfertul patru s-a încheiat la egalitate 23-23, după ce cele două echipe au alternat la conducere pe parcursul reprizei secunde. La finalul celor 40 de minute regulamentare scorul a fost 81-81. Orădenii au trimis meciul în prelungiri după ce au revenit de la 74-81 cu două minute înainte de finalul jocului. 
La fel ca în debutul meciului și repriza de prelungiri a fost începută mai bine de orădeni. În chiar debutul reprizei s-au desprins la 81-86. Phoenix a revenit și a egalat, 86-86, după două libere marcate de Milos Pesic, după care s-a desprins, 88-86, prin același procedeu marcate de același jucător. Până la finalul jocului gălățenii s-au menținut în avantaj și au împins seria Phoenix-CSM CSU Oradea în meciul patru. După o zi de pauză, marți, 26 aprilie, de la ora 18.00, se va juca al doilea meci de la Galați. 
Cel mai bun marcator de la Phoenix în jocul de azi a fost Milos Pesic cu 26 de puncte. Ceilalți marcatori au fost: Milos Bojovic 22p, Jay Threatt 17p, Iosif Pîrlog 11p, Yaroslav Lemyk 10p, Taylor Rhode și Ioan Borșa câte 4 p.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal