FOTBAL: Avântul Valea Mărului joacă sâmbătă prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a

6
Pentru al doilea sezon consecutiv campioana județului Galați, Avântul Valea Mărului, va juca barajul de promovare în Liga a III-a. Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 18.00 pe stadionul ”Municipal” din Huși, județul Vaslui, ”vălmărenii” vor susține meciul tur al barajului cu cei de la Școala de Fotbal Pajura Huși, campioana județului Vaslui. 
Pajura Huși și-a câștigat dreptul de a juca la barajul de promovare în Liga a III-a după ce a triumfat în Liga a IV-a Vaslui. Echipa din Huși a câștigat ambele faze din campionatul județului vecin, sezon regulat și play-off, și a marcat, cumulat, în cele două faze ale campionatului 100 de goluri. Interesant este ca în cele 22 de jocuri Pajura Huși nu a înregistrat nici un rezultat de egalitate linia de clasament, în cele două faze ale campionatului, fiind 19 victorii, 0 remize, 3 înfrângeri, 100 goluri marcate-26 încasate. Pajura Huși este în cursă și pentru câștigarea fazi județene Vaslui a Cupei. Echipa din Huși a obținut calificarea în finală după ce a învins 5-1 FC 2002 Vaslui. 
Avântul Valea Mărului a câștigat ultimele două campionate din Liga a IV-a Galați. În ultima ediție gruparea din Valea Mărului s-a impus de o manieră categorică încheind sezonul cu 82 de puncte din 30 de jocuri, fără înfrângere, la 9 puncte distanță de echipa de pe locul doi, Fulgerul Smulți. Sezonul trecut Avântul Valea Mărului a jucat barajul de promovare în Liga a III-a cu Olimpia Râmnicu Sărat, județul Buzău. După 1-1 l Râmnicu Sărat, Valea Mărului a ratat accederea în Liga a III-a prin înfrângerea 0-6 de pe teren propriu. 
Ultimele două echipe gălățene care au promovat în Liga a III-a, Metalosport și Sporting Liești, au urcat în al treilea eșalon după ce s-au impus în jocurile de baraj cu campioanele din Vaslui! În sezonul 2012-2013 Sporting Liești a trecut de FC Gârceni iar în stagiunea 2014-2015 Metalosport a promovat în Liga a III-a după ce a eliminat tot FC Gârceni.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal