HANDBAL: Andreea Taivan: ”Ne bucurăm că jucăm în Liga Națională, după atâția ani de când Oțelul nu mai este”

106
Ediția 113 a emisiunii Lider Sportiv, de la Radio Pro FM Lider FM, a avut-o ca invitată pe Andreea Taivan, handbalista de la CSU Galați, recent câștigătoare a medaliei de bronz la Campionatul Mondial U 20.  Interviul de la Lider Sportiv poate fi citit mai jos: -Ați sperat la o medalie înainte de Campionatul Mondial. Care a fost obiectivul ? 

-Obiectivul a fost încă o medalie de aur, așa cum aștepta toată lumea, dar de la an la an echipele cresc, nu am avut aceeași pregătire ca în urmă cu doi ani. Celelalte echipe au fost mai pregătite. A fost un Mondial total diferit ca în urmă cu doi ani. Important este că am terminat această generație cu o medalie, cred că asta este cel mai important că am ajuns acolo.  


-Pentru tine ce urmează în raport cu loturile naționale, care este următorul pas ? 


-În raport cu loturile naționale vă dați seama că îmi doresc să ajung la lotul de senioare. E destul de greu. Pentru mine este important să joc în Liga Națională, să evoluez cât mai bine și apoi vom vedea.   


-România joacă în aceste zile la Rio la Jocurile Olimpice, crezi că aere șanse la medalii ? 

-Nu știu ce să zic, fetele au arătat că se poate. Cred că au destule șanse. Este destul de greu, depinde de zi, de mobilizare, de ele cel mai mult. 


”Handbalul gălățean a ajuns acolo unde îi este locul”-CSU Danubius a reușit să promoveze în această vară în Liga Națională, ați îndeplinit obiectivul stabilit sezonul precedent. Cum ați trăit promovarea ? 

-Ne bucurăm că jucăm în Liga Națională, după atâția ani  de când Oțelul nu mai este. Important este că am ajuns din  nou acolo unde ne era locul. Este foarte greu în  România campionatul este foarte puternic, va fi destul de dificil. 

-Care ar fi obiectivul în Liga Națională în acest sezon ? 

-Cred că  evitarea retrogradării în primul sezon, apoi vom vedea, nu știu. 


-În ceea ce privește banca tehnică, a rămas același antrenor, Vali Costea. În schimb au intervenit modificări în lot

-Da. Noi suntem o generație care a schimbat destui antrenori. Cred că este bine că a rămas același antrenor. Fiecare antrenor are ideile lui, conceptul lui de joc. Dacă un antrenor are activitate îndelungată la un club cu același lot este mai bine, se încheagă mai bine relațiile de joc. 

-Câte fete au rămas în lot de sezonul trecut ? 

-Cred că șase. 

-Am văzut că au apărut și jucătoare străine în lot. Ați simțit la antrenamente că ar fi peste ce era înainte ?


-Da este. Se vede un pic de diferență, dar pentru ce este în Liga Națională trebuie să muncim mult.  


”De la meciul cu CSM București avem ce învăța”-Debutați în Liga Națională cu un meci extraordinar de dificil, la București cu CSM, pentru că este vorba de o echipă care s-a impus si în Europa. Cum este să debutați cu CSM București ?

-Nu cred că avem obiectiv în acel meci. Important este să dăm tot ce putem. CSM este o echipă net superioară cu valori extraordinare. Trebuie să profităm că vom avea ca adversare jucătoare de la un alt nivel, de la care avem ce învăța.    


-Cât de important este pentru tine să activezi, la o vârstă destul de fragedă, în Liga Națională ? 


-Este foarte important. Mi-am dorit de un an de zile să joc în Liga Națională, dar abia acum începe munca cu adevărat titanică.    

-La lot erați mai multe fete de la Galați, care este secretul ?

-Nu știu care este secretul,  CSȘ Galați a dat valori destul de importante pentru Centrul de Excelență, pentru echipele naționale, pentru celelalte echipe, celelalte fete de la lot evoluează la alte echipe. Nu știu, cred că sunt antrenori cu foarte mare dăruire, cu foarte mare răbdare. 

-Vine cineva din spate în handbalul gălățean ?

-Din ce se vede din rezultatele obținute de doamna Artene, doamna Asandei, la junioare, cred că vine având în vedere că au câștigat medalii la juniori. 


-Se poate forma o legiune gălățeană la lotul naționale ? 

-Asta nu știu, depinde de mai de sus nu de aici. 

–Care este obiectivul tău pe termen lung ?


-Îmi doresc să ajung la un nivel cât mai înalt. Depinde de ce se vrea la această echipă, îmi doresc să joc cât mai mult timp aici. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal