HOCHEI: Arbitrul gălățean Dinu Sebastian a revenit pe gheață. ”În 1994 am devenit arbitru internațional, până în 2009”

139
foto: arhiva personală Dinu Sebastian

Cele două meciuri amicale dintre Dunărea și Corona Brașov au fost arbitrate din postura de arbitru central, de fostul arbitru internațional Sebastian Dinu. Cu prilejul revenirii pe gheață într-un meci cu două echipe de seniori am vorbit cu domnul Dinu despre: nivelul de pregătire al celor două echipe, prestația brigăzii de arbitri sau cea mai plăcută amintire din arbitraj.

A-ți revenit pe gheață să arbitrați un meci după cât timp ? Care a fost ultimul meci oficial arbitrat de dumneavoastră ?

Ultimul meci oficial a fost în martie 2010, între Steaua și Ujpejst Budapesta, în Liga Mol. 
Cum caracterizați prestația dumneavoastră și a colegilor din brigada de arbitri în cele două meciuri ? 

Brigada a fost compusă, în primul meci, din mine, Eduard Popescu, șeful CCA, și Răzvan Scriban, arbitru divizionar. După părerea mea, și a antrenorilor, am făcut două meciuri bune.   

Cum considerați că a fost nivelul celor două meciuri ?

Meciurile au fost destul de tari, de angajament. Mie personal mi-au plăcut. Se vede că este început de sezon, echipele nu sunt definitivate, nu sunt sudate, dar per ansamblu a fost bine, este loc și de mai bine.  

Din ce ați văzut în cele două meciuri credeți că Dunărea mai poate câștiga un titlu ?


Sincer eu am speranța că vom juca și în acest sezon finala. E părerea mea. 

Fiind un iubitor al gheții, cum vedeți această deschidere a Patinoarului, pentru public, încă din luna august ?

Deschiderea Patinoarului în luna august este un lucru bun, dar trebuia mai multă popularizare. Nu toată lumea are cont de facebook. Aceeași problemă este și cu meciurile jucate acasă de Dunărea. 
Când și unde ați debutat în arbitraj ?

Am debutat în arbitraj în 1982 la un meci de seniori, seria I, dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Progresul Miercurea Ciuc, la linie cu Szabo Tibor, din Miercurea Ciuc, central era Balint Attila, tot din Miercurea Ciuc, eram singurul român între toți etnicii maghiari de pe gheață. În 1994 am devenit arbitru internațional, până în 2009. 

Care este cea mai plăcută amintire a dumneavoastră din arbitraj ?

Cea mai frumoasă amintire a mea este din anul 1995, 13-15 noiembrie, când am fluierat în Italia, la Bolzano, semifinala de Cupa Campionilor între ȚSKA Moscova, HC Bolzano, campioana Suediei și campioana din Danemarca. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal