BASCHET: Prima înfrângere din sezon pentru Phoenix

7
foto: facebook/Phoenix Galați
În  deschiderea etapei a III-a din LNBF echipa feminină a clubului Phoenix a înregistrat prima înfrângere din sezon. Gălățencele au pierdut 74-70 (23-10 23-24 9-24 19-12) jocul de la Cluj-Napoca cu una din candidatele al titlul de campioană Universitatea Cluj-Napoca. 
Phoenix a început mai greu meciul și a pierdut primul sfert 10-23, diferența pe tabelă s-a menținut și după sfertul secund chiar dacă Phoenix a câștigat parțialul 24-23, astfel că la pauza mare U Cluj-Napoca avea un avantaj de 12 puncte, 46-34. La șase minute de la reluarea sfertului trei cele două echipe s-a aflau la egalitate 50-50, egalitatea fiind adusă prin intermediul unei aruncări de trei puncte marcate de Romina Filip, după care echipa gălățeană s-a instalat la conducere 55-58 la finalul sfertului trei. Avantajul gălățencelor a fost recuperat în debutul sfertului patru de gazde care au egalat la 60. Până cu două minute înainte de finalul jocului cele două echipe s-au aflat la egalitate, iar punctele victoriei au fost marcate de gazde cu 19 secunde înainte de final.  
În jocul de la Cluj-Napoca, Phoenix a folosit o rotație de opt jucătoare, cea mai bună marcatoare fiind Erica Covile cu 17 puncte. Celelalte marcatoare de la Phoenix au fost: K. Ruhan 14p, S. Steenholdt 12p, R. Filip 10p, J.Jackson 6p, K. Nelson 6p, A. Dumitrache 3p, C. Badi 2p. A mai jucat Andreea Crețu. 
Marți, 18 octombrie, de la ora 18.00, Phoenix va juca în etapa a IV-a din prima ligă, la Galați, Sala Sporturilor ”Dunărea”, cu CSM Târgoviște. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal