BASCHET: Phoenix a câștigat, după prelungiri, la Iași

5
Pentru prima oară în acest sezon un meci al fetelor de la Phoenix a avut nevoie de prelungiri pentru a fi desemnată câștigătoarea. În etapa a VII-a din LNBF fetele de la Phoenix au jucat pe terenul nou promovatei Poli Național Iași ți s-au impus 88-84, după ce s-a jucat o repriză suplimenatră de prelungiri. 
Primul sfert a fost câștigat de gazde 24-17, Phoenix s-a impus în sfertul trei 25-15, astfel că la pauza mare echipa gălățeană avea un avantaj de trei puncte. Sfertul trei a fost câștigat gazde  21-18, iar ultimul parțial a fost încheiat la egalitate 18-18 astfel că s-a disputat o repriză suplimentară de prelungiri câștigată de Phoenix 10-6.
Cea mai bună marcatoare a jocului de la Iași a fost Sanice Steenholdt cu 28 de puncte.Jucătoare de la Phoenix a terminat meciul în ”double-double” pe lângă cele 28 de puncte Sanice Steenholdt a mai realizat și 13 recuperări.  
Antrenorul Eugenio Rodrigues a folosit o rotație scurtă în meciul de la Iași, pe lângă echipa de start (Erica Covile, Romina Filip, Janette Jackson, Kathie Ruthan) au mai jucat Kerah Nelson, Alexandra Dumitrache și Andreea Crețu, însă jucătoarele venite de pe bancă au marcat doar 10 puncte, câte 5 Dumitrache și Nelson. 
Celelalte marcatoare de la Phoenix au fost: Kathie Ruthan 18 puncte, Erica Covile 14p, Romina Filip 12p, Janette Jackson 6p, Alexandra Dumitrache și Kerah Nelson câte 5 puncte. 
Victoria de la Iași este a patra din acest sezon pentru Phoenix care ajunge la 11 puncte din 7 jocuri. Etapa viitoare, duminică, 6 noiembrie, de la ora 17.00, Phoenix va juca pe teren propriu cu Sirius Târgu Mureș. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal