HOCHEI: Victorie importantă pentru Dunărea. 2-1 cu HK Belgrad

15
Hocheiștii de la Dunărea au întrerupt seria înfrângerilor cu o victorie prin intermediul căreia re-intră în lupta pentru locul opt, ultimul care asigură prezența în play-off-ul Lgii Mol. În singurul meci al serii din Liga Mol, Dunărea a învins 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) HK Belgrad, echipa de pe ultimul loc în Liga Mol, și care ieri a învins Sport Club Miercurea Ciuc în Harghita. A fost o victorie obținută ci aportul consistent al portarului de la Dunărea, Vlastimil Lakosil, cehul a anihilat azi mai multe goluri ca și făcute sau s-a remarcat în situații de singur cu atacații adverși.  
Dunărea a intrat cu avantaj 1-0 la pauză după o prima repriză bună. Băieții lui Marius Trandafir au marcat de două ori în prima treime. Prima dată Phil Bushbacher a perforat poarta adversă dar golul nu a fost validat pe motiv de joc cu crosa ridicată. Scorul a fost deschis cu adevărat în minutul 14 de Dunărea prin Ondrej Rusnak, moment al jocului în care Dunărea evolua în inferioritate numerică. Cu un om în plus pe gheață sârbii au încercat să fixeze Dunărea în propria treime, la un schimb de pase defectuos slovacul Rusnak a interceptat pucul la linia albastră a propriei treimi a plecat pe contraatac și a deschis scorul.
În partea secundă încheiată la egalitate 1-1 Dunărea s- desprins la 2-0 în minutul 31, prin golul marcat de Ede Mihaly ajutat de  Ondrej Rusnak și Tomas Devecka. Echipa gălățeană evolua în superioritate numerică iar cu cinci secunde înainte de  expirarea momentului de om în plus Ede Mihaly aflat la una din barele porții a primit pucul de la Rusnak și a marcat. Imediat oaspeții au ripostat și au redus din diferență la puțin peste un minut. În finalul reprizei secunde Dunărea a mai ratat două ocazii importante de a marca ambele prin Levente Lorincz. 
Ultima treime s-a încheiat 0-0, fără goluri chiar dacă Dunărea a beneficiat de trei momente de om în plus. În finalul meciului când mai era de jucat 2.41, cei de la Belgrad au solicitat time-out după care au scos portarul pentru a forța egalarea. tactica belgrădenilor nu a  dat roade, mai mult Dunărea, prin Tomas Devecka a fost foarte aproape de a marca, a trimis pucul spre poarta goală puțin pe lângă, iar după expriarea timpului regulamentar Dunărea chiar a marcat în poarta rămasă goală dar golul nu a fost validat. 
Dunărea: 
Vlastimil Lakosil, Bogdan Popa-portari; 
Linia a I-a: Tomas Devecka, Botond Flinta-Ondrej Rusnak-Ede Mihaly, Robert Krajci;    
Linia a II-a: Hildebrand Szabolcas, Attila Goga-Szocs Szabolcs-Lorincz Levente, Phil Bushbacher
Linia a III-a: Erik Bednar, Tamas Nandor-Adrian Irimia, Anton Cristian Popa, Pal Zoltan;
Antrenor: Marius Trandafir
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal