BASCHET: Phoenix a zdrobit Piteștiul în prima etapă din retur

2
Campioanele, sau fostele campioane, cad pe capete la Galați. După victoria cu campionii en-titre de la CSM CSU Oradea, a venit rândul campioanei din 2000, BCMU Pitești, să fie răpusă de spaima granzilor. În prima etapă din returul LNBM Phoenix a obținut o victorie categorică 95-73 cu cei de la BCMU Pitești. 
Phoenix a intrat bine în meci și a câștigat primul sfert 21-14, după un început foarte bund e meci, gălățenii au deschis meciul cu un parțial 7-1. La acest scor antrenorul oaspeților, Hristu Sapera, a solicitat primul timp de odihnă al meciului însă evoluția bună a gălățenilor nu a putut fi oprită. Sfertul secund a debutat cu un coș de afară marcat de Andei Petică, prin intermediul căruia gazdele s-au desprins la 26-18. Același Andrei Petică  a mai marcat de două ori și a majorat diferența la 35-24. Phoenix a continuat prestația solidă în ofensivă iar cu 3.19 înainte de final, după ce Milos Pesic a desprins echipa la 44-29, oaspeții solicită al doilea timp de odihnă. Sfertul secund a fost câștigat de Phoenix 34-20 astfel că la pauza mare gălățenii au intrat cu un avantaj de 21 de puncte. În sfertul trei, încheiat 22-15 pentru gălățeni s-a înregistrat și cea mai mare diferență de puncte din acest meci. Cu 1.49 înainte de final Drew Brandon a marcat de trei puncte iar tabela a înregistrat 75-47 diferență de puncte cu care s-a încheiat sfertul după două libere transformate de căpitanul Milos Pesic. În ultima parte a jocului oaspeții s-au impus 24-18. În ultima parte a jocului antrenorul Florin Nini a a folosit întreaga rotație avută la dispoziție. 
Cel mai bun marcator al jocului a fost Milos Bojovic cu 24 de puncte. Ceilalți marcatori de la Phoenxi au fost: Drew Brandon 18 puncte, și 10 recuperări ”double-double”, Milos Pesic 14 p, Anthony Gugino 12 p, Andrei Petică 8p, Adrian Guțoaia 6p, Iosif Pârlog 5p, Milan Milovanovic 4p, Andrei Vizitiu și Robert Bolobiță câte două puncte.       
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal