HOCHEI: Dunărea atacă Cupa!

10
Între 20 și 23 decembrie, la Brașov, Patinoarul ”Olimpic”, se vor disputa meciurile ediției 2016-2017 din Cupa României. La competiția de la Brașov vor participa toate cele șase echipe din Campionatul Național, împărțite în două grupe. În Grupa A vor juca: Dunărea, Progym Gheorgheni și Steaua București, în timp ce din Grupa B vor face parte: Sport Club Miercurea Ciuc, Corona Brașov și Sportul Studențesc. 
Dunărea va debuta la actuala ediție a Cupei marți, 20 decembrie, de la ora 19.00, cu Progym Gheorgheni. Miercuri, 21 decembrie, Dunărea va sta dar, de la ora 19.00, Progym și Steaua se vor întâlni în cadrul Grupei A. Joi, 22 decembrie, de la ora 19.00, gălățenii vor juca ultimul meci din faza grupelor cu cei de la Steaua București, dispută ce va fi condusă de un arbitru din Belarus. La finalul meciurilor din grupe, A și B, echipele de pe primul loc vor juca direct în finala mare în timp ce echipele de pe locurile doi vor juca în finala mică, vineri, 23 decembrie, meciuri ce vor fi conduse de arbitri din Belarus. Finala mare se va juca de la ora 19.00, și va fi transmisă în direct de Digi Sport. 
La precedenta ediție a Cupei, Dunărea a câștigat medaliile de bronz la turneul ce s-a desfășurat la Gheorgheni. În finala mică gălățenii au învins cu 7-6, după o repriză de prelungiri, gazdele turneului Progym Gheorgheni. În grupă Dunărea a pierdut 4-12 cu SC Miercurea Ciuc și a învins cu 7-0 Corona Brașov.
Înaintea meciurilor de la Cupa României Progym Gheorgheni este cea mai bine clasată dintre cele trei echipe din Grupa A, în Campionatul Național. Harghitenii ocupă locul trei în CN cu 38 de puncte din 22 de jocuri, Dunărea este pe locul patru în competiția internă cu 32 de puncte din 21 de jocuri, iar Steaua ocupă locul cinci cu 19 puncte din 19 jocuri.  
În actuala ediție a Campionatului Național Dunărea are bilanț negativ în meciurile cu Progym. Dunărea a câștigat un singur meci, 7-4 la Galați, primul joc al sezonului între cele două echipe. În celelalte trei jocuri harghitenii s-au impus 5-2 la Galați, 8-1 și 6-5 la Gheorgheni. Cu Steaua bilanțul este pozitiv, din cele cinci meciuri disputate Dunărea a câștigat trei, 8-3 și 3-2 în prelungiri, în debutul sezonului, la Galați, și 7-3 la Cârța, în timp ce Steaua s-a impus în două jocuri 5-2 la Galați și 10-2 la Cârța.

La turneul de la Brașov pentru Dunărea nu va putea evolua portarul ceh Vlastimil Lakosil, 37 de ani, la competițiile interne pot fi folosiți doar portarii autohtoni, Astfel Marius Trandafir va avea de ales între Viorel Radu (46 de ani), Bogdan Popa (31 de ani) și Laszlo Arnold (20 de ani). 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal