HOCHEI: Dunărea a CÂȘTIGAT Cupa după un meci nebun!

54
Pentru a doua oară în istorie hocheiștii de la Dunărea au cucerit Cupa României. În finala gălățenii au învins Sport Club Miercurea Ciuc cu 6-5 (0-1, 0-2, 5-2, 1-0) după un meci nebun în care a revenit în mai multe rânduri de la 0-3, 3-4 și 4-5! 
Prima parte a fost echilibrată însă încheiată cu SC Miercurea Ciuc în avantaj 1-0. Prima dată echilibrul s-a rupt pe gheață, Levente Lorincz a fost eliminat, fără efect pe tabela de marcaj. De fapt harghitenii au marcat un gol însă anulat de arbitru, unul dintre jucătorii de la Sport Club, era în suprafața de protecție a portarului Laszlo Arnold. La jumătatea reprizei de debut Dunărea a beneficiat de două momente de om în plus concretizate prin câteva șuturi trimise la poartă de Rasulov, Krajci sau Alexandru Munteanu. Imediat ce au revenit în formulă completă ciucanii au deschis scorul, minutul 17.40, cu o reușită asemănătoare cu cea de la golul anulat, șut de la distanță, deviat de crosa unui coleg.    
Partea secundă s-a încheiat 2-0 pentru Sport Club. După ce ambele echipe au avut câte un moment de superioritate numerică Timur Rasulov, de la Dunărea, a fost sancționat cu pedeapsă de rea conduită și Dunărea a fost sancționată cu cinci minute de joc cu om în minus. Chiar și cu un om în minus gălățenii au fost periculoși în ofensivă și au fost aproape de a egala. Prima dată Phil Bushbacher plecat pe contraatac a tras slab la poartă din preajma porții, apoi Vitali Donika, tot pe contraatac, a trimis puternic la poartă, portarul Onodi a fost foarte aproape să scape pucul în poartă printre picioare. Cu 35 de secunde înainte de expirarea celor 5 minute de inferioritatea numerică, minutul 18.18, după ce apărarea gălățeană a rezistat cu bine atacurilor ciucanilor, Sport Club a marcat pentru 2-0, iar la mai puțin de un minut distanță (19.02) harghitenii s-au distanțat la 3-0.    
Soarta finalei a fost întoarsă de Dunărea în primele opt minute din repriza a treia cu trei goluri marcate în șase minute! Prim dată Botond Flinta, ajutat de Alexandru Cristian Munteanu și Ede Mihaly, a marcat pentru 3-1 în minutul 2, apoi Levente Lorincz, asistat de Phil Bushbacher și Szocs Szabolcs, a reaprins speranțe cu golul de 3-2, marcat în minutul 6.03, iar Ondrej Rusnak a egalat la trei prin golul marcat în minutul 8. Ciucanii au trecut din nou în avantaj 4-3 prin golul marcat în minutul 9.15, dar Robert Krajci egalează la 4 la puțin peste un minut. La 4-4 iese din nou în evidență portarul Laszlo Arnold cu o intervenție excelentă în fața ciucanilor. Finalul jocului a fost incendiar Sport Club a trecut în avantaj 5-4 cu 2.48 înainte de final, dar când mai erau 1.38 minute Dunărea a beneficiat de un nou moment de superioritate numerică. Imediat antrenorul Marius Trandafir solicită time-out. La reluarea jocului Robert Krajci trimite în bară, după care Botond Flinta a lansat un nou șut spre poarta lui Onodi care a intrat în poartă. A fost primul moment de superioritate numerică, din cele 5 avute în timpul regulamentar fructificat de Dunărea. Gălățenii puteau încheia meciul în timp regulamentar dar cu 54 de secunde înainte de final Vitali Donika a trimis pucul în Onodi deși era aflat în poziție foarte bună de a marca. 
În prelungiri după ce portarul Laszlo Arnold s-a remarcat în câteva situații, Dunărea a marcat golul de aur, în minutul 10 prin Ondrej Rusnak, din pasa lui Ede Mihaly. Atacantul, transformat în fundaș de Marius Trandafir în jocul de azi, a trimis la poartă Onodi a respins Rusnak aflat în fața porții a luat pucul de undeva din aer și la introdus în poartă.    

Dunărea:

Laszlo Arnold, Bogdan Popa-portari; 
Linia a I-a: Timur Rasulov, Botond Flinta-Ondrej Rusnak, Vitali Donika, Phil Bushbacher 
Linia a II-a: Attila Goga, Hildebrand Szabolcs-Szocs Szabolcs, Levente Lorincz, Robert Krajci; 

Linia a III-a: Erik Bendar, Ede Mihaly-Pal Zoltan, Alexandru Cristian Munteanu, Adrian Irimia; 

Linia a IV-a: Nandor Tamas, Pal Zsombor-Leonard Pascaru, Anton Cristian Popa, Alexandru Ionuț Munteanu; 
    
Marius Trandafir, Irimia Gherghisan-antrenori
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal