BASCHET: Phoenix a învins la 26 de puncte BT Alexandria și s-a calificat în Final 8 al Cupei

21

Deși aveau nevoie de victorie la nouă puncte, pentru a obține calificarea directă la turneul final (Final 8) al Cupei, echipa de fete a clubului Phoenix s-a impus de o manieră categorică, 90-64 (+26), în manșa retur din turul inaugural al Cupei, cu Baschet Teleorman Alexandria, și a obținut calificarea, direct, în primele opt echipe din competiția KO.

Phoenix a excelat în primul sfert încheiat 32-12. În sfertul secund gălățencele s-au impus 29-20, astfel că la pauza mare Phoenix avea un avans consistent de 29 de puncte, 61-32, și calificarea în Final 8 era asigurată. În partea a doua a jocului antrenorul Eugenio Rodrigues a folosit întreaga rotație avută la dispoziție, oaspetele au profitat și s-au impus în sfertul trei 19-17, iar ultimul parțial s-a încheiat 13-12 pentru BT Alexandria.

La fel ca în meciul tur cea mai bună marcatoare a meciului a fost Romina Filip, astăzi cu 23 de puncte (5×3). Celelalte marcatoare de la Phoenix au fost: Shanice Steenholdt 22 de puncte (2×3), Kathie Ruthan 14 puncte (4×3), Erica Covile 14 puncte, Alexandra Dumitrache 7 puncte, Myneshia McKenzie 6 puncte, Bianca Fota și Janette Jackson câte două puncte. Au mai evoluat pentru Phoenix: Crsitina Badi, Denisa Fota, Andreea Crețu. De partea cealaltă cea mai bună marcatoare penru BT Alexandria a fost Carla Bartee cu 16 puncte (3×3).

Pentru Phoenix urmează meciul din etapa a XV-a din LNBF, de la Satu Mare, cu Municipal, 14 ianuarie, conform programării inițiale.  

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal