FOTBAL: Interviu cu Gabi Călinescu. ”Din sezonul următor vrem să luptăm pentru promovarea în Superliga”

9

Echipa de fotbal feminin a orașului, FC Universitatea, aflată la al doilea sezon de activitate, a încheiat prima prima parte a sezonului pe locul cinci în seria I din Liga I, liga secundă. Despre parcursul din prima parte a sezonului cât și obiectivele pentru sezonul viitor am vorbit cu antrenorul și președintele clubului Gabi Călinescu.  

Cum a fost turul actualei ediții de campionat ?

Cu toate că la finalul turului am terminat doar pe locul cinci pot sa zic cu toată convingerea că puteam mai mult, dar am început turul cu mari probleme financiare, cu multe fete accidentate sau fără viza medicală efectuată. Având în vedere că atât fetele cât și noi antrenorii am făcut voluntariat și am investit la echipă meritul echipei este destul de mare.
Având în vedere condițiile în care ați desfășurat activitatea, credeți că se putea mai mult ? 
Important este că nu am renunțat și am încercat de fiecare dată să transmit din energia mea, și bineînțeles, din dorința de a face performanță dar fără prea multe posibilități. Cu certitudine puteam mai mult, dar având în vedere situația care a fost, plus starea terenului de la meciurile de acasă, (Stadionul ”Dunărea”), și nu numai, pot sa zic ca locul cinci e un loc muncit. Despre parcursul echipei ce ne puteți spune ?

Am marcat în toate meciurile, cu excepția unui singur joc care, din punctul meu de vedere, a fost un “accident “. Am pierdut la Constanța după un meci foarte bun făcut de fete, meci în care ne-am revenit de la 2-0 dar ghinionul nostru a fost în momentul în care ni s-a accidentat portarul. Am pierdut cu Armonia Dolhești, cu toate că nu au fost mai presus decât noi dar suprafața de joc a făcut în așa fel încât sa câștige echipa cea mai experimentată, nu cea mai bună. În ultima etapă am dominat meciul dar mingea nu a vrut sa mai intre în poartă și, din păcate, am pierdut două puncte. 

     
Care ar fi partea pozitivă a acestei primei părți a sezonului ?

Partea pozitivă din acest tur este că avem al doilea atac din seria noastră, (26 de goluri marcate), cu excepția unui singur meci am marcat la toate jocurile. Suntem pe plus la golaveraj (26-21). Am avut foarte multe ocazii de a marca lucru care ne da speranțe în viitor. 

FC Universitatea este la al doilea sezon de activitate, ce experiență au componentele echipei  în fotbal ?

Din cele 23 de fete 13 sunt la prima experiență în fotbalul feminin, restul evoluând pentru Otelul Galați. Acest lucru care ne obligă să avem răbdare și sa fim încrezători că împreună vom progresa și vom putea realiza mult mai mult decât ne-am propus.

Ce vă propuneți în noul an, pentru partea a doua a sezonului cât și pentru sezonul viitor ?

Cu un nou buget alocat în 2017 de Primăria Galați, cu atragere de câțiva sponsori din care să putem face contracte de muncă, cu câteva achiziții pe care ni le dorim și cu efectuarea primului cantonament din istoria clubului putem să ne atingem obiectivul îndrăzneț din acest sezon și anume locurile 1-3 din Liga 1, urmând ca din sezonul următor să luptăm cu șanse reale la mult dorita promovare în Superligă. 

Despre finanțarea din partea autorităților locale ce ne puteți spune ?O șansă de care vom profita! Mulțumim Primăriei Galați, și în special domnului primar Ionuț Pucheanu și domnului city manager Marius Humelnicu, pentru ajutorul oferit și pentru simplu fapt că dau importanță și fotbalului feminin, respectiv AFC Universitatea Galați. Fiind a treia echipă de fotbal feminin din istoria orașului  Galați suntem “obligați” să facem performanță și să atragem suporterii gălățeni, și nu numai, să vină la stadion. 

În final un mesaj pentru suporterii echipei ?

Veniți la meci sa ne susțineți și veți vedea dăruire, ambiție, talent și cel mai important fair-play la loc de cinste. Suntem cea mai tânără echipă din seria noastră deci fiți alături de noi. Într-un final doresc să urez tuturor românilor. și nu numai, un an nou plin de bucurii, sănătate și multă putere de a realiza tot ce și-au propus. AFC Universitatea Galați mulțumește tuturor celor care au contribuit la formarea echipei și la rezultatele obținute de un sezon și jumătate.

Mai multe detalii despre activitatea la zi a echipei se pot găsi pe pagina de facebook a clubului aici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal