HOCHEI: Specialiștii revenirilor. Dunărea a învins Progym după o nouă revenire spectaculoasă în repriza a treia

9
Primul meci din 2017 a fost câștigat de hocheiștii de la Dunărea 5-3 cu Progym Gheorgheni, un nou meci întors spectaculos de echipa lui Marius Trandafir în ultima repriză. După două reprize Progym conducea cu 2-1, însă la fel ca în meciurile din finalul anului trecut Dunărea a întors soarta jocului în repriza a treia. 
Progym a intrat în avantaj 1-0 la prima pauză. Oaspeții au deschis scorul în debutul meciului, minutul 7. După ce portarul de azi al gălățenilor Laszlo Arnold a intervenit bine, harghitenii au marcat la faza următoare. Dunărea a încercat în mai multe rânduri egalarea dar Georgescu, Rusnak sau Bendar, nu au reușit să perforeze poarta lui Szackacsz Szabolcs. Partea secundă s-a încheiat la egalitate 1-1. Dunărea a egalat în minutul 7, prin Ondrej Rusnak, aflat între cercurile de angajament atacantul slovac a trimis puternic în poartă după o pasă bună primită de la Robert Krajci. După ce Dunărea a irosit primul moment de superioritate numerică al său din acest joc, Progym a trecut din nou în avantaj, 2-1, minutul 9, chiar dacă Rasulov a încercat cu toate forțele să oprească atacul harghitenilor. la fel ca în prima parte Dunărea a încercat egalarea dar ocaziile avute de Mărcuș sau Mykola Kolyada (jucător aflat la primul meci pentru Dunărea), nu au fost concretizate.   
Dunărea a început tare ultima treime, Ede Mihaly a irosit prima șansă de a înscrie. Apoi, Botond Flinta, asist Robert Krajci, trimite puternic la poartă de la distanță, portarul încearcă să în oprească dar îl scapă în portă și Dunărea egalează la 2, minutul 4. După egalare Dunăre pierde unul din oamenii de bază, Robert Krajci este eliminat pentru două minute în prima fază dar apoi primește pedeapsă de rea conduită după care pedeapsă de meci pentru proteste îndelungate adresate arbitrului Csomortani Zsolt. Chiar dacă Progym a trecut imediat în avantaj 3-2, eliminarea lui Krajci a dat semnalul revenirii gălățene. Într-un interval de 33 de secunde Dunărea a egalat și apoi a trecut în avantaj. Prima dată la două minute după ce au încasat golul de 2-3 Mykola Kolyada (asist Ede Mihaly) egalează la trei. Atacantul ucrainean a trimis la portă în prima fază, portarul a intervenit și a respins, atacantul gălățean insistă trimite din nou la poartă și marchează, apoi la faza imediat următoare, Szocs Szabolcs primește o pasă din spate trimite la portă și înscrie pentru 4-3, Dunărea a trecut pentru prima oară în acest meci în avantaj. La 4-3 și cu 10 minute d ejucat Dunărea continuă iureșul ofensiv la poarta harghitenilor, Rusnak marchează dar golul este anulat de arbitri, Lorincz trimite în portar din fașa porții, Bushbacher șutează periculos la poartă. Cu 50 de secunde înainte de finalul meciului oaspeții au scos portarul, gălățenii au ieșit pe un contraatac, Mykola Kolyada trimite la poartă dar ratează de puțin ținta,  după care Ondrej Rusnak stabilește scorul final, 5-3, gol marcat în poarta goală. 
În lotul cu care a abordat jocul de astăzi Dunărea a avut cinci noutăți: Nicușor Lușneac, Mihai Georgescu, Marius Mărcuș, Cătălin Berdilă și Mykola Kolyada, jucători transferați în ultima perioadă. 
Dunărea
Laszlo Arnold-portar; 
Linia a I-a: Botond Flinta, Timur Rasulov- Ondrej Rusnak, Mihai Georgescu, Robert Krajci
Linia a II-a: Attila Goga, Nicușor Lușneac- Szocs Szabolcs, Phil Bushbacher, Lorincz Levente
Linia a III-a: Erik Bednar, Cătălin Berdilă- Ede Mihaly, Adrian Irimia, Marius Mărcuș;  
Linia a IV-a: Pal Zoltan, Alexandru Cristian Munteanu, Mykola Kolyada
Rezerve: Viorel Radu-portar, Tamas Nandor, Hildebrand Szabolcs;   
Antrenori: Marius Trandafir și Irimia Gherghișan
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal