BASCHET: Phoenix joacă miercuri în sferturile Cupei, în direct la Digi Sport

4

Între 14 și 17 februarie, la Sibiu, în Sala ”Transilvania” se vor desfășura meciurile de la turneul final, Final 8, al Cupei României. La acest eveniment vor participa cele mai bune opt echipe din LNBM. Meciurile din primul tur al turneului final, sferturi de finală, se vor juca pe parcursul a doua zile marți 14 februarie și miercuri, 15 februarie.

Echipa masculină a clubului Phoenix va juca în sferturi cu BC Mureș Târgu Mureș. Meciul este programat să se dispute miercuri, 15 februarie, de la ora 17.15. Phoenix și Mureș Târgu Mureș sunt vecine de clasament în LNBM, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat. Phoenix este pe locul 8 cu o line de clasament 7-12, iar Mureșul este o poziție mai sus, pe locul 7, cu 9-10. În sezonul regulat din LNBM cele două echipe și-au împărțit victoriile. Phoenix s-a impus 80-78 la Galați, iar meciul de la Târgu Mureș a fost câștigat de BC Mureș  94-77. Toate meciurile din cadrul turneului final de 8 vor fi transmise în direct pe canalele Digi Sport, sfertul Phoenix – Mureș Târgu Mureș va fi transmis pe Digi Sport 4.

Pentru Phoenix va fi prima participare la un turneul final, Final 8, al Cupei, echipa este abia la al doilea sezon în prima ligă, în timp ce Mureș Târgu Mureș, vicecampioana României, este o prezență constantă în fazele finale ale Cupei. Ultima oară, în ediția 2015, mureșenii au jucat finala competiției, finală pierdută în prelungiri cu BC Timișoara. Sezonul trecut Phoenix a părăsit Cupa după primul tur fiind eliminată de U BT Cluj-Napoca, echipă ce a câștigat trofeul, după două meciuri pierdute 70-85 la Galați și 56-69 la Cluj-Napoca 


Dacă vor trece de Mureș Târgu Mureș băieții pregătiți de Florin Nini vor juca în semifinale cu învingătoarea dintre BC Timișoara (locul 4 în LNBM, 12-8) și CSM CSU Oradea (locul 6 în LNBM, 10-9), semifinala fiind programată joi, 16 februarie, de la ora 20.30. 

La actuala ediție a Cupei echipele participante sunt obligate să aibă, pe toată durata jocului, pe teren minimum doi jucători români, în  LNBM regula este cu un singur jucător autohton pe teren pe toată durata jocului. Astfel, Florin Nini va avea de ales dintre: Andrei Petică, Bela Szabolcs Forreiter, Andrei Vizitiu, Iosif Pîrlog, Cătălin Vlaciu, Robert Bolobiță și Adrian Guțoaia, pentru cele două poziții rezervate jucătorilor români. Cei mai utilizați în rotația de bază a echipei sunt: Adrian Guțoaia, Cătălin Vlaicu, Andrei Petică și Iosif Pîrlog. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal