BASCHET: Joi, fetele de la Phoenix joacă în sferturile Cupei

3

Între 8 și 12 februarie, la Sfântu Gheorghe, se vor disputa meciurile de la turneul final (Final 8) al Cupei României. Miercuri și joi, 8-9 februarie, sunt programate meciurile din sferturi. În această faza a competiției echipa feminină a clubului Phoenix va juca, pentru un loc în semifinalele Cupei, cu Olimpia CSU Brașov. Sfertul de finală dintre Phoenix și Olimpia CSU Brașov se va disputa joi, 9 februarie, de la ora 17.00.

Olimpia CSU Brașov a câștigat cele două jocuri din sezonul regulat LNBF cu Phoenix, 81-62 la Brașov, 84-82 la Galați, după un meci cu final controversat. Mai mult, sezonul trecut, echipa din Brașov a eliminat Phoenix în semifinalele Cupei după ce s-a impus 72-55 în cadrul turneului final de la Brașov. Cele două echipe au încheiat sezonul regulat din LNBF vecine de clasament. Phoenix a terminat pe locul 5, 9-9, iar Olimpia pe 4, 12-6.

Dacă vor trece de marele hop numit Olimpia CSU Brașov, gălățencele au o șansă mare de a juca în finala competiției de la Sfântu Gheorghe. În semifinală Phoenix va juca cu învingătoarea dintre Sirius Târgu Mureș și BT Alexandria, două echipe ce au terminat sezonul regulat LNBF în partea a doua a clasamentului și vor juca în grupa 7-10.

Sezonul trecut Phoenix a înregistrat cea mai bună performanță, din cele trei ediții ale Cupei la care a participat. Echipa pregătită de Eugenio Rodrigues a jucat în semifinalele Cupei, în cadrul turneului final de la Brașov, cu Olimpia Brașov, și a pierdut 55-72.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal