BASCHET: Phoenix a pierdut jocul cu liderul

3
foto: Phoenix Galați

În ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Feminin, Phoenix a pierdut 54-85 jocul de pe teren propriu cu campioana României, Sepsi Sfântu Gheorghe. Primul sfert s-a încheiat  20-23. Phoenix a început mai bine și a condus 3-0 după care echipa din Sfântu Gheorghe a egalat și s-a instalat la conducere. Phoenix a revenit în finalul sfertului și a redus din diferență prin două libere transformate de Erica Covile. În sfertul de debut la meciului antrenorul de la Phoenix a fost sancționat cu fault tehnic pentru proteste în urma unei decizii a arbitrilor, iar team-managerul echipei, Alex Stanciu, a fost trimis în tribună pentru proteste la aceeași fază.
La pauza mare Phoenix a intrat cu un deficit de 24 de puncte, după ce în sfertul secund echipa din Sfântu Gheorghe s-a impus 33-12. Phoenix s-a apropiat la un punct 22-23, în debutul sfertului după o reușită de două puncte marcată de Alexandra Dumitrache. În partea a doua a jocului echipa din Sfântu Gheorghe s-a impus 17-13 și 12-9. 
Phoenix a folosit o rotație scurtă, pe lângă echipa de start, B. Fota-Dumitrache-Covile-Mc Kenzie-Steenholdt, de pe bancă au intrat D. Fota și Melson, iar cea mai bună jucătoare a fost Shanice Steenholdt cu 26 de puncte și 10 recuperări ”double-double”. Alexandra Dumitrache, Erica Covile (2×3) și Myneshia  Mc Kenzie au marcat câte 8 puncte, iar Denis Fota și Kerah Nelson au marcat câte două puncte.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal