BASCHET: Phoenix a pierdut la 7 puncte cu Olimpia CSU Brașov și părăsește Cupa în sferturi

3
foto: Phoenix Galați facebook
foto: Phoenix Galați facebook
Dacă sezonul trecut echipa feminină a clubului Phoenix a părăsit Cupa după ce a fost eliminată în semifinale, în cadrul turneului final, final four, de la Brașov, de Olimpia CSU Brașov, în actuala ediție a Cupei Phoenix părăsește competiția eliminată de aceeași echipă Olimpia CSU Brașov, în sferturi, în cadrul turneul final, Final 8, de la Sfântu Gheorghe. Sfertul de finală cu Olimpia a fost pierdut de Phoenix 64-71 (20-22, 16-14, 18-20, 10-15), după un meci echilibrat în care învingătoarea s-a decis în ultimul sfert.
La pauza mare cele două echipe au intrat la egalitate 36-36. După ce Olimpia a câștigat primul sfert 22-20, scorul parțialului a fost stabilit de echipa din Brașov în ultima secundă a sfertului, Phoenix a câștigat al doilea parțial 16-14. Egalitatea a fost adusă prin intermediul unei aruncări de două puncte marcate de Erica Covile cu 6 secunde înainte de pauză. Sfertul trei a fost încheiat de Phoenix cu un deficit de 2 puncte, 18-20. La fel ca în celelalte două parțiale scorul, 54-56, fiind stabilit în final, cu 4 secunde înainte de expirarea timpului. În ultima parte Olimpia a marcat șase puncte consecutive în primul minut și s-a desprins decisiv (62-54). 
Pentru Phoenix cea mai bună marcatoare a fost Erica Covile cu 17 puncte. Pe lângă cele 17 puncte Erica Covile a mai reușit și 14 recuperări încheind meciul în ”double-double”, la fel ca Shanice Steenholdt 15 puncte și 11 recuperări. O altă jucătoare de la Phoenix a încheiat în “double digit”, Katie Rutan cu 10 puncte marcate (2×3). Celelalte marcatoare pentru Phoenix au fost Alexandra Dumitrache 9p, (1×3), Myneshia McKenzie 8p, Romina Filip 5p. 
Pentru Phoenix urmează debutul în Grupa 1-6, sâmbătă, 18 februarie, echipa gălățeană va juca pe teren propriu cu Municipal Târgoviște. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal