BASCHET: Phoenix se oprește în sferturile Cupei, după un meci echilibrat cu BC Mureș

10
foto: frbaschet.ro

Echipa masculină de la clubul Phoenix a ratat calificarea în semifinalele Cupei. În sferturi Phoenix a pierdut cu socrul 75-85 (21-21, 19-19, 23-20, 12-25) meciul cu BC Mureș Târgu Mureș. Chiar dacă Phoenix a încheiat meciul cu -10, băieții lui Florin Nini au pierdut meciul în debutul ultimului sfert al jocului, când au avut 5 puncte avans.

La pauza mare cele două echipe au intrat la egalitate 40-40, după cele două sferturi încheiate la egalitate 21-21 și 19-19. Mureșul a condus prima, Phoenix a revenit și a egalat prima oară la 11, după un coș de două puncte marcat de Bojovic, după care gălățenii au preluat conducerea, 15-14, cu trei minute de final după o reușită de două puncte marcată de Pesic. Mureșenii au preluat din nou conducerea, dar în finalul sfertului inaugural, cu 12 secunde rămase de disputat, Phoenix a egalat la 21 prin Vlaicu și Miller, punctele egalării fiind aduse cu 7 secunde înainte de final. Mureșul a condus prima și în sfertul doi, Phoenix a revenit la 28-27 cu un ”three-point play” marcat de Brandon. Mureșul a continuat la conducere, Phoenix a revenit prin coșurile de trei puncte marcate de Tony Gugino, 38-35, cu 2 minute înainte de final. Scorul primei reprize 40-40 a fost stabilit, la fel ca în primul sfert, prin punctele marcate de Miller și Vlaicu.

În debutul sfertului trei, după ce a recuperat un deficit de 5 puncte Phoenix a trecut în avantaj. Prima dată Pesic a egalat la 45 cu un ”three-point play”, iar Bojovic a marcat pentru desprindere 47-45. Cu 42 de secunde înainte de finalul parțialului s-a înregistrat cel mai mare avantaj pentru Phoenix +7, 56-63, după un coș de două puncte marcat de Andei Petică. Până la finalul sfertului Mureșul a marcat 4 puncte, toate din libere. Phoenix a început bine ultimul parțial, Gugino a marcat de două ori și a menținut echipa la conducere 65-60 și 67-62. Mureșul a replicat cu 13 puncte marcate consecutiv și s-a desprins la 75-67. Aproape de finalul jocului Phoenix s-a apropiat la 4 puncte, după două libere marcate de Pesic, 79-75, dar până la final Mureșul a mai marcat 6 puncte toarte din libere.  

Pentru Phoenix cel mai bun marcator a fost Milos Bojovic cu 20 de puncte. În ”double digit” a terminat jocul și Tony Gugino 16 p (4×3). Au mai marcat pentru Phoenix: Milos Pesci 9p, Cătălin Vlaicu 7p, Andrei Petică, Adrian Guțoaia și Drew Brandon câte 6p, Phillip Miller 5p.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal