BASCHET: Victorie de senzație pentru fetele de la Phoenix. Au învins câștigătoarea Cupei la +9!

5

Grupa valorică 1-6 din LNBF a început cu o surpriză. În prologul primei etape fetele de la Phoenix au obținut o victorie de senzație, învingând CS Municipal Târgoviște, echipă care în urmă cu câteva zile a câștigat Cupa României, ocupanta locului secund la finalul sezonului regulat din LNBF. Phoenix s-a impus cu scorul 77-68. Pe sferturi scorul a fost 26 – 12, 19 – 16, 16 – 20, 16 – 20.

Phoenix a condus pe tabelă pe tot parcursul jocului. După câteva momente de echilibru în debutul jocului 2-2, 4-3, 8-8, Phoenix a reușit un parțial 13-0 și s-a desprins la 21-8, seria fiind încheiată cu un coș de trei puncte marcat de căpitanul Romina Filip. La prima pauză Phoenix a intrat cu  +14 pe tabelă, 26-12. Sfertul secund a fost început de Phoenix cu un parțial 8-0, 34-12, cu două reușite din afara semicercului marcate de Rutan și Dumitrache. Echipa din Târgoviște a marcat prima oară în sfertul doi abia în minutul 5. Până la pauza mare Rutan și Filip au marcat câte un coș de afară și au stabilit scorul primei reprize 45-28 (+17 Phoenix). Katie Rutan a deschis sfertul doi cu o dublă, iar Erica Covile a completat cu un coș de afară și Phoenix s-a desprins la +20, 52-32. CSM Târgoviște a replicat cu 5 puncte consecutive, dar Alexandra Dumitrache a reușit un coș de trei puncte și a menținut avantajul consistent pe tabelă +16, 57-41. Scorul după trei sferturi, 61-48, +13 Phoenix, a fost stabilit după ce echipa din Târgoviște a marcat una din cele două aruncări libere din finalul parțialului. Katie Rutan a continuat seria bună și în sfertul patru, deschis cu o nouă reușită de afară, 64-50. CSM-ul s-a apropiat la 10 puncte, însă diferență a fost refăcută imediat după ce Romina Filip a marcat un coș de trei puncte, iar Shanice  Steenholdt a reușit un ”three-point play”, 74-60. În finalul jocului echipa din Târgoviște a mai redus din diferență, iar Phoenix a mai marcat doar din libere, echipa din Târgoviște fiind în penalizare.

Shanice  Steenholdt a încheiat jocul de azi cu 18 puncte marcate și 12 recuperări, ”double-double”. Cu 11 puncte marcate (2×3) și 10 recuperări Erica Covile este a doua jucătoare de Phoenix care a încheiat meciul în ”double-double”. În ”double digit” au terminat jocul alte trei jucătoare, Katie Rutan 15 puncte, 3×3, Romina Filip 12 puncte, 3×3, Alexandra Dumitrache 11 puncte, 2×3. Pentru Phoenix au mai marcat  Myneshia McKenzie 6 puncte și Jeanette Jackson 4 puncte.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal